VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Merhabalar normal halojen stoplarda geri vites ledinin kodlamasını bilen var mı acaba?

Merhabalar normal halojen stoplarda geri vites ledinin kodlamasını bilen var mı acaba?
ön sislerin LED'lendikten sonra arıza göstermemesi için yapılan kodlamaya göre;

Lasttyp sekmesi lamba tipini değiştiriyor yani 

ön grupta  Default Value: 10 - allgemeine Scheinwerfer (bu kırmızı değer halojen, standart değer oluyor)

New Value: 6 - LED Lichtmodul ( yeni değer LED seçilince arıza göstermemesi için )

önemli olan önce kodlama yapıp sonra LED takmak, yoksa yine hata gösterebiliyor..

1-  09 Cent. Elect.

2- Security Access -16 > key 31347

3- Adaptation - 10

dan sonra 

23. kanalın sol stop, 24. kanalında sağ stop..

ben ön sisleri kodlama ile hallettim..
yukarıdaki denenmemiştirsadece mantıken; ön sislerin LED takıldıktan sonraki mantığını arka stoplara uyarladım..

bilgili arkadaşlarımız düzeltme ekleme yapabilir..

Kodlama sırasında 

“Communication error” hata çıkıyor sebebi ne olabilir ?

@doganersin  ama başta çalışıyor kodlama ayarlara girdiğimde arada çıkmaktadır kablo düzgün olmazsa başta testte sıkıntı çıkardı anlamadım.

@Huseyin6 windows 10 kullanıyorsanız defender altta çalışıyor karantinaya alınan dosyalara izin verip tekrar yükleyin @MSE bilir :)

Bendeki kablo sürümü nedir bilmiyorum yarın kontrol edeyim size haber ederim. Eğer yazmazsam siz yine hatırlatın

Cevabınızı görmemişim kusura bakmayın. Araştırdım ama golfte o yokmuş audi grubunda varmış, platformu farklı olduğu için

Sent from my iPhone using Tapatalk

ön sislerin LED'lendikten sonra arıza göstermemesi için yapılan kodlamaya göre;
Lasttyp sekmesi lamba tipini değiştiriyor yani 

ön grupta  Default Value: 10 - allgemeine Scheinwerfer (bu kırmızı değer halojen, standart değer oluyor)
New Value: 6 - LED Lichtmodul ( yeni değer LED seçilince arıza göstermemesi için )

önemli olan önce kodlama yapıp sonra LED takmak, yoksa yine hata gösterebiliyor..

1-  09 Cent. Elect.
2- Security Access -16 > key 31347
3- Adaptation - 10
dan sonra 

23. kanalın sol stop, 24. kanalında sağ stop..

ben ön sisleri kodlama ile hallettim..
yukarıdaki denenmemiştir,  sadece mantıken; ön sislerin LED takıldıktan sonraki mantığını arka stoplara uyarladım..

bilgili arkadaşlarımız düzeltme ekleme yapabilir..

Cevabınız için teşekkürler ama yabancı kaynaklardan araştırıp buldum. Aracımda uyguladım çalışıyor, aşağıya kodu yazıyorum, ihtiyacı olana faydalı oluruz inşallah

Geri vites lambalarını led yapabilmek için
Sol için
09 central elect- security access - adaptatition

Leuchte28RFL LC11 lasttyp 28 - 43 - allegemeine LED olması lazım

Sağ için
-Leuchte29RFL RA64 lasttyp 29 - 43-allegemeine

Is this correct? Thanks in advance [emoji120]

Sent from my iPhone using Tapatalk

@ahdngr Bende baktım en eski 16.8 dosyası var, ama kablonuz muhtemelen güncellenebilir. Adana'dasınız sanırım? Uygun zamanda uzaktan bağlanıp bakarım isterseniz, kablonuz güncellenebilir ise güncel versiyon yaparız.

19.6.1 kablom var ama bugün A3 2017 model aracıma bağladığımda bu uyarıyı verdi. Sizce problem oluşturur mu?

please-upgrade-interface.png

merhaba

ilk sayfadaki 

12- Selektör Yapınca Gündüz Farlarının Sönmesi(Bi-xenon Basic ve Halojen Farlı Araçlarda)

13- Gündüz Farı ile Sinyallerin Çakarlı Yanması (Bi-Xenon Basic ve Halojen Farlı Araçlar İçin)

kodlarını kendi golf 7 aracım icin yaptım fakat aktif olmadılar. 2 kere ustunden gectim ama sonuc degismedi. nerede yanlıs yapıyorum acaba. baska birsey yapmama gerek varmı? farklar standart comfortline halojen.

19.6.1 kablom var ama bugün A3 2017 model aracıma bağladığımda bu uyarıyı verdi. Sizce problem oluşturur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 27621
Hatanın Türkçesi; 

"Bu araç geçerli kanalı tam olarak desteklemiyor"

Diyor, büyük ihtimalle vag kablosu ile alakalı bir durum. Bende o hatayı vermiyor ama o kanala bende  giremiyorum. 

Hatanın Türkçesi; 

"Bu araç geçerli kanalı tam olarak desteklemiyor"

Diyor, büyük ihtimalle vag kablosu ile alakalı bir durum. Bende o hatayı vermiyor ama o kanala bende  giremiyorum. 
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Atlas/Teramont_(CA)#.5B4B.5D_-_Multifunc._Module sayfasında 4B modülü için aşağıdaki bilgiye ulaştım: 

Special note: Access to this module requires a current generation interface, such as HEX-NET or HEX-V2. Due to technology changes, legacy interfaces such as HEX+CAN and MicroCAN are not supported and will not work.
Hex-V2 arayüzlü kablolar ile bu modüle erişim sağlanabileceğini yazıyor. Elimdeki kablo da Hex-v2 olmasına rağmen neden hata alıyorum anlamadım. Araçla ilgili bir durum sanırım.

Geri
Üst Alt