VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Merhaba. 3 sene önce falan gizli özellik açmıştım. Araç tungsen gri golf mk7  Hatta o zamanlar @yusufhocamın evinin önüne gitmiştim,belki hatırlar :)   Şimdi bazı sıkıntılar çıkmaya başkadı. Ne alaka anlamadım. Arka sağ sinyal verdiğinde tek parça olarak yanıyor(bagaj tarafında kalan parça hiç yanmıyor). Arka sol sinyal veriyorum,hiç çalışmıyor. Ampülleri kontrol ettim 4 lü sinyalde herşey normal. Ön tarafta ise sağ sinyal verdiğimde sinyal yanıyor fakat aynı anda sol park yanıyor. Sol sinyal verdiğimde ise sol sinyal çalışıyor,fakar bu kez de sağ park yanıyor. Çok garip. Bunları nasıl düzeltebiliriz? Çok kafama takıldı. Komple bütün gizli özellikleri kapatmanın yolu var mıdır? İstanbul Küçükçemecedeyim. İşyerim Beylikdüzünde. Var ise bu taraflarda arkadaş yanına gidebilirim. Şimdiden çok teşekkürler herkese.. 

Bu gizli özellik işi biraz yanlış anlaşılıyor sanırım.

Araçta olan ancak kapalı olan bazı fonksiyonlar var, tamam bunlara gizli özellikler denebilir. Ancak mesela stoplar farlar sinyaller vs bunlarla yapılanlar aslında aracın konfigrüsyanonu değiştirmek, gizli özellk denmez bence.

Bu tip kodlamalar konfigürasyon değişikliklerin hepsini geri alma diye bişey yok, olması gereken bunları yapmadan önce sizin tüm orjinal konfigürasyonunuzu yedek almanız ve sonrasında bi sorun olursa orjinalden bakarak düzeltmeniz yada komple orjinal yedeği geri yazmanız olabilir.

Bu işleri anlatan hemen her dökümanın başında önce yedek almayı anlatır, çünkü almazsanız geri dönüşü yoktur :)

Ancak işleme mantığını öğrenmeniz yada bilen biri ile yapmanız lazım. Elinde sizinle aynı araca sahip birinin yedeği olan varsa ondan rica edip o yedekten bakarak da yapabilirsiniz.

Bahsettiğiniz stoplardaki karışıklık kodlama kaynaklı görünüyor, burada kanalların durumunu yedek alıp atarsanız düzeltebiliriz belki.

@CemK Sonuna kadar haklısınız. O zaman işin heyecanı ile yapmışız bir hata :)  Ama ciddi canım sıkıldı :/  Yedekler noktasında veya düzeltme işlemi için yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır acaba :(  

@mertcelk 09'daki tüm adaptasyon kanalları alıp dosyayı bi şekilde paylaşırsanız düzeltebiliriz sanırım.

@CemK Akşam işten çıktığımda bakarım. Epeydir yapmadığımdan kablo var bende programı gitmiştir bilgisayardan indiririm tekrar. 

@CemK Akşam işten çıktığımda bakarım. Epeydir yapmadığımdan kablo var bende programı gitmiştir bilgisayardan indiririm tekrar. 
üstte Cem arkadaşımızın da dediği gibi adaptasyon haritasını atarsanız hatayı söyleyebiliriz. Benden sonra hiç kurcaladınız mı bu kanalları. 4 lüde normal yanması sorunu kodlama değilmiş gibi gösteriyor sanki. sigortaları kontrol ettiniz mi?

üstte Cem arkadaşımızın da dediği gibi adaptasyon haritasını atarsanız hatayı söyleyebiliriz. Benden sonra hiç kurcaladınız mı bu kanalları. 4 lüde normal yanması sorunu kodlama değilmiş gibi gösteriyor sanki. sigortaları kontrol ettiniz mi?
Valla geçen sene muayene öncesi kurcaladım :)  4 lüyü yakınca her şey normal yanıyor. Sigortalardan olsa yanar mı ki. Yine kontrol edeceğim 

arkadaşlar; vag-com'da veya obd11'da "Wheel Circumference" ayarıyla oynayıp, kadrandaki hız ile gps hızı arasındaki farkı minimuma düşüren hiç oldu mu?

@vsoner Ben de merak ettim.

Aslında benim araç 225/45 R17 lastikli Lastik yenilerken 215/50 R17 alayım Km de düzelir dedim ama hem forumdan @forzaGillesAli hocam arabanın dengesi bozulur hem de lastikçi tanıdık olunca arabanın dengesi biraz bozulur dediler yine 225 almak durumunda kaldım.

Selamlar arkadaşlar aydın da yaşıyorum. 

Kısalar yanıyorken gündüz ledlerim yanmıyor, bunu kodlayabilecek birisi var mıdır ?

Çift j replika far

Ayrıca gündüz ledleri açıkken sisleri açınca gündüz ledlerinin şiddeti azalıyor nedendir acaba

Geri
Üst Alt