VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Orhan Hoca dedi:
muayene zamanı ne yapacaz bakalım. yusuf hocam bari kodlama konu başlıklarını geri müracaat için sağlam yedeklemiş olsa.

bu kadar toplu ve düzenli halde başka bir yerde bulmak zor olur.  s=s18

@yusuf
Tüm forumu düzenli yedek almaya gayret gösteriyorum hocam ;)

@Orhan Hoca

16.baslıkta bu kısım sadece ledler için. Altındakı kalan 23sl ve 24sl madde halojenler ıcın 2 ayrı konu yapılması daha saglıklı olur

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7/schlusslicht-als-bremslicht.php

Select STG 09 (vehicle power)

STG Access Permission -> Function 16

Enter access code 31347

STG adjustment -> function 10 Adjustment for LED taillights

( 8 ) -Leuchte27NSL RC6 Light Function C Select 27

Put emphasis on stoplight

Select (10) -Leuchte27NSL RC6-dimming CD 27

Value to 100 to put adaptation on halogen rear lights

aynen oyle ordakı en usttekıler sonradan takılan led.

altındakı 2 ayar fabrıkasyon

onun altındakıde halojenler ıcın son 2

@Orhan Hoca @MSE

Arka amerikan parklardan sonra geri vitese takınca arka sisin yanması.

Arka farları yakarak iç mekan ışıklarını aynı zamanda kapalı tutmak.

Geri vitese takınca dörtlülerin sabit şekilde dikkat çekerek yanması vs. gibi kombinasyonları geniş bir kod silsilesini 4 saatlik uğraşım sonrasında çözmüş bulunmaktayım :D   8D

Algoritmayı çözdüm yani o

Leuchte15AL

Leuchte31AMBL

gıbı rakamların hangı bolumler ve Leuchte 2SLA  2SLB  Direction AB falan ne işe yarıyor hepsini çözdüm :D Hepsini sistematil ve çok mantıklı yapmışlar vw mühendisleri :) çok yakında amerikan parklar, arka sis, dörtlüler vs. değişik değişik daha önce hiçbiyerde olmayan şeyleri forumumuza kazandırcam inşallah.

Bunlara vesile olan bu saatlere kadar keyifle arabada donarak uğraşcak kadar sevinmemi sağlayan kablonun sahibi @theGenius

batuhantashan dedi:
@Orhan Hoca @MSE

Arka amerikan parklardan sonra geri vitese takınca arka sisin yanması.

Arka farları yakarak iç mekan ışıklarını aynı zamanda kapalı tutmak.

Geri vitese takınca dörtlülerin sabit şekilde dikkat çekerek yanması vs. gibi kombinasyonları geniş bir kod silsilesini 4 saatlik uğraşım sonrasında çözmüş bulunmaktayım :D   8D

Algoritmayı çözdüm yani o

Leuchte15AL

Leuchte31AMBL

gıbı rakamların hangı bolumler ve Leuchte 2SLA  2SLB  Direction AB falan ne işe yarıyor hepsini çözdüm :D Hepsini sistematil ve çok mantıklı yapmışlar vw mühendisleri :) çok yakında amerikan parklar, arka sis, dörtlüler vs. değişik değişik daha önce hiçbiyerde olmayan şeyleri forumumuza kazandırcam inşallah.

Bunlara vesile olan bu saatlere kadar keyifle arabada donarak uğraşcak kadar sevinmemi sağlayan kablonun sahibi @theGenius
Helal size Batuhan hocam. Takipteyim  yalnız değilsiniz :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MSE

Hocam şimdi ilk iş iç ışıkları yakmadan arka ledleri aktif ettim.

Geri vitese takınca arka sis lambasını yaktım.

Gece frene basmazken default olarak yanan arka stoplar %10 du daha parlak olarak %50 ayarladım.

Dün Eklemiş olduğum arka amerıkan parkları ayarladım koyu turuncu şekilde yanıyor sadece farlarla sevdiğim için gece yancak şekilde ayarladım.

En kısa zamanda hepsini yazıcam :D :( '

Arkadaki fren lambalarının aydınlatma ışıklarını yakmadan otomatik konumdayken aktif ettim ve dis kisimdaki sinyalide kendi icinde cakarli yaptim nasil olmus sizce ?

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orhan Hoca dedi:
@Orhan Hoca  orhan hocam bişey rica edicem bişeyi bozmuş olmamaktan emin olmak istiyorum kablonu takınca bana kabaca

leuchte 4fl deki

13

14

15

16

17

18

19

kanallarındaki default değerleri yazarmısın kafama takıldı biri de :D
4 tfl LB4 lere mi bakacağım?

4fl yok bende. fl ler 8 le başlıyor.

@batuhantashan
Allahala lechte4TFL Yokmu ? Uled sanirim bunlar sizde uled varmi ?

Orhan Hoca dedi:
@Orhan Hoca  orhan hocam bişey rica edicem bişeyi bozmuş olmamaktan emin olmak istiyorum kablonu takınca bana kabaca

leuchte 4fl deki

13

14

15

16

17

18

19

kanallarındaki default değerleri yazarmısın kafama takıldı biri de :D
4 tfl LB4 lere mi bakacağım?

4fl yok bende. fl ler 8 le başlıyor.

@batuhantashan
Orhan hocam simdi farkettim start stop acik olmasina ragmen devreye girmiyor. Kodlama yaparken 2 3 kere aki voltaji dusuk isiklari kapatin vs dedi. Arastirmama gore aku tam sarj olana dek calismazmos bir bilginiz varmi ? Sanirim kontagi fazla acik tuttum. Isik ayarlariyla oynarken start stopta bisey yapmis olmam imkansiz diye dusunuyorum.

Bugün bende tekrar denedim. Çalışmıyor Orhan Hocam :) Ama ben direk ses kismayi denedim. Dedigim gibi yol bilgisayarında bu özellik hizmet dışı uyarısı veriyor. Bir de ses kısık iken açmayı deneyeyim araca gectigimde.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arka ledler park halinde %10dan 50 ye cikti.

Arka sinyaller amerikan park

o9ak7Q.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
batuhantashan dedi:
Arka ledler park halinde %10dan 50 ye cikti.

Arka sinyaller amerikan park

o9ak7Q.jpg
Görüntü muazzam.

@Orhan Hoca

İnşallah yeni şeylerde bulucaz orhan hocam.

Bir sorunum var start stop düzeldi aküden dolayıymış fakat şöyle bir sorun var şuan beni deli eden.

Camlar tek basışta tam inip tam kalkmıyordu bırakınca duruyordu. Anahtarla acılıp kapanmıyordu sonra kontak acıkken sag taraftakı camın tusunu yukarı basılı tutarak @MSE hocamın tavsiyesiyle sıfırladım modulu hersey duzeldı sımdı ama o sıfırlamayı yaptıgım camda tık yok ne acılıyor ne kapanıyor tusa basıyorum tık tık sesı gelıyor sonra hıcbır actıon yok neden olabılır nasıl duzelebılır cok umutsuzca ortaya soruyorum :D servis yolu gozukuyormu acaba :D

batuhantashan dedi:
@Orhan Hoca

İnşallah yeni şeylerde bulucaz orhan hocam.

Bir sorunum var start stop düzeldi aküden dolayıymış fakat şöyle bir sorun var şuan beni deli eden.

Camlar tek basışta tam inip tam kalkmıyordu bırakınca duruyordu. Anahtarla acılıp kapanmıyordu sonra kontak acıkken sag taraftakı camın tusunu yukarı basılı tutarak @MSE hocamın tavsiyesiyle sıfırladım modulu hersey duzeldı sımdı ama o sıfırlamayı yaptıgım camda tık yok ne acılıyor ne kapanıyor tusa basıyorum tık tık sesı gelıyor sonra hıcbır actıon yok neden olabılır nasıl duzelebılır cok umutsuzca ortaya soruyorum :D servis yolu gozukuyormu acaba :D
Bence çok basit bir çözümü var ama henüz bilmiyoruz [emoji4]

@Orhan Hoca

kodlamaları yazıcam ilk vaktimde ama belki yarına kalabilir az biraz müşteriler iş bekliyor yarın sabaha yarın öğlen hepsini güzelce yazmış olurum @Orhan Hoca 

İşin ilginç yanı konfort la 3 cam açılıyor şöför yanı açılmıyor aynı şekilde ne şöför tarafındakı tusla nede kendı tusuyla acılmıyor. tık tık yapıyor ve duruyor.

Geri
Üst Alt