VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Arkadaki Sisi geri viteste aktif etme.

(16)-Leuchte26NSL LA72-Lichtfunktion G 26    Rueckfahrlicht

(18)-Leuchte26NSL LA72-Dimmwert GH 26      isteğe bağlı değer 100 yaptım ben

(19)-Leuchte26NSL LA72-Dimming Direction GH 26    maximize

geri vites ışıklarını amerikan park gibi aksaş parklarına ilave etmek ve azcık yakmak

Sol lamba

(16)-Leuchte28RFL LC11-Lichtfunktion G 28    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte28RFL LC11-Dimmwert GH 28        isteğe bağlı değer bakarak ayarlayın biraz kuvvetli bir ışık

(19)-Leuchte28RFL LC11-Dimming Direction GH 28  maximize

sağ lamba

(16)-Leuchte29RFL RA64-Lichtfunktion G 29    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte29RFL RA64-Dimmwert GH 29      isteğe bağlı değer bakarak ayarlayın biraz kuvvetli bir ışık

(19)-Leuchte29RFL RA64-Dimming Direction GH 29    maximize

Arka Sinyalleri Amerikan Park Gibi sabit Yakma

Sol iç Sinyal

(16)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Lichtfunktion G 16      Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimmwert GH 16          İsteğe Bağlı ben %2 yaptım.

(19)-Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9-Dimming Direction GH 16    maximize

Sağ İç Sinyal

(16)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Lichtfunktion G 17    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimmwert GH 17    İsteğe Bağlı ben %2 yaptım.

(19)-Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3-Dimming Direction GH 17  maximize

Sol Dış Sinyal

(16)-Leuchte18BLK HLA60-Lichtfunktion G 18                    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte18BLK HLA60-Dimmwert GH 18                      İsteğe Bağlı ben %1 yaptım.

(19)-Leuchte18BLK HLA60-Dimming Direction GH 18      maximize

Sağ Dış Sinyal

(16)-Leuchte19BLK HRC31-Lichtfunktion G 19                  Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte19BLK HRC31-Dimmwert GH 19                      İsteğe Bağlı ben %1 yaptım.

(19)-Leuchte19BLK HRC31-Dimming Direction GH 19      maximize

@batuhantashan Arka sinyalleri amerikan park yapma olayında ben sadece dış ledleri kodlasam yeter heralde :) birbirine bağlı sonuçta.

Eline sağlık Batuhan hocam. Heyecanla kablonun gelmesini bekliyoruz.

@batuhantashan Batuhan Hocam maşallah, müthiş bir ivme kazandırdınız, ellerinize sağlık :)

@MSE Muhammed Hocam gözümüz aydın, kablom az önce elime ulaştı. Artık İstanbul'un da bir kablosu var :) Eminim sizinki de gün içerisinde teslim edilecektir. @yusuf @Orhan Hoca @silvershadow

1644_890a120cbdb16122afea3c4be19d81f4b061799f.jpg

erkanz dedi:
@batuhantashan Batuhan Hocam maşallah, müthiş bir ivme kazandırdınız, ellerinize sağlık :)

@MSE Muhammed Hocam gözümüz aydın, kablom az önce elime ulaştı. Artık İstanbul'un da bir kablosu var :) Eminim sizinki de gün içerisinde teslim edilecektir. @yusuf @Orhan Hoca @silvershadow
Rica ederim hocam kodlari genede deneyin ezbere yazdim oteki turlu cok karisiyor beceremedim yanlis bisey varsa solerseniz hemen duzeltirim sizden ricam. Ama yuksek ihtimal calisicak hepsi. Yani en buyuk yanlislik kastettigim o kanalda baska bi kayit vardir degistirmessiniz bana dersiniz o kismi duzeltirim vs. Bazi arabalarda bazi kanallar dolu oluyor cunku bende dolu degilken donanima gore.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

batuhantashan dedi:

Rica ederim hocam kodlari genede deneyin ezbere yazdim oteki turlu cok karisiyor beceremedim yanlis bisey varsa solerseniz hemen duzeltirim sizden ricam. Ama yuksek ihtimal calisicak hepsi. Yani en buyuk yanlislik kastettigim o kanalda baska bi kayit vardir degistirmessiniz bana dersiniz o kismi duzeltirim vs. Bazi arabalarda bazi kanallar dolu oluyor cunku bende dolu degilken donanima gore.

@batuhantashan Hocam hafta sonu elime ulaşsaydı, kendimi hazırlamıştım ne güzel ama maalesef bugüne kaldığından boş gün bulmak için çabalayacağım. İlk işim öncelikli olarak siz ve diğer tüm arkadaşlarımızın değerli paylaşımlarını gözden geçirmek olacak. Sonra da ilk fırsatta kabloyu bağlayıp boğuşmaya başlayacağım :) Sonrasında elbette bol bol sizi rahatsız edeceğimden şüpheniz olmasın :) Tekrar teşekkürler :)

erkanz dedi:

@batuhantashan Hocam hafta sonu elime ulaşsaydı, kendimi hazırlamıştım ne güzel ama maalesef bugüne kaldığından boş gün bulmak için çabalayacağım. İlk işim öncelikli olarak siz ve diğer tüm arkadaşlarımızın değerli paylaşımlarını gözden geçirmek olacak. Sonra da ilk fırsatta kabloyu bağlayıp boğuşmaya başlayacağım :) Sonrasında elbette bol bol sizi rahatsız edeceğimden şüpheniz olmasın :) Tekrar teşekkürler :)
Estagfurullah dilediginiz seyleri yazarsiniz bende nasil acildigini elimden geldigince yazmaya calisirim

erkanz dedi:

Şükür kavuşturana :D

Benimki halen İstanbul'da hocam. Yarın elime ulaşır diye tahmin ediyorum. Numaramı özelden gönderiyorum.

@Orhan Hoca Hocam ben daha çok sizlerin paylaştığı spesifik detaylara yoğunlaşmayı planlıyorum zira arabayı Doğuş'tan alır almaz Ender'e gidip kadran selamlama, çakarlı arka sinyaller, sinyallerde gündüz farının sönmesi, selektörde sislerin yanması ve sinyallerin 4 kere yanmasını vb. yaptırmıştım :) Listemi yapmaya başladım, sonrası sizin de dediğiniz gibi büyük buluşma inşallah. Nihayetinde kablo hepimizin :)

batuhantashan dedi:
@Orhan Hoca @MSE

Arka amerikan parklardan sonra geri vitese takınca arka sisin yanması.

Arka farları yakarak iç mekan ışıklarını aynı zamanda kapalı tutmak.

Geri vitese takınca dörtlülerin sabit şekilde dikkat çekerek yanması vs. gibi kombinasyonları geniş bir kod silsilesini 4 saatlik uğraşım sonrasında çözmüş bulunmaktayım :D   8D

Algoritmayı çözdüm yani o

Leuchte15AL

Leuchte31AMBL

gıbı rakamların hangı bolumler ve Leuchte 2SLA  2SLB  Direction AB falan ne işe yarıyor hepsini çözdüm :D Hepsini sistematil ve çok mantıklı yapmışlar vw mühendisleri :) çok yakında amerikan parklar, arka sis, dörtlüler vs. değişik değişik daha önce hiçbiyerde olmayan şeyleri forumumuza kazandırcam inşallah.

Bunlara vesile olan bu saatlere kadar keyifle arabada donarak uğraşcak kadar sevinmemi sağlayan kablonun sahibi @theGenius
Ne demek Batuhan kardeşim. Öyle forumda tanıştık, yolda karşılaştık muhabbet kurduk. Nereden nereye geldi bak mevzu. Benim kablom senin kablon :) Parası benden çıkmış olabilir belki ama o kablo Antalya'da ikamet eden tüm Golf Tutkusu üyelerine ait :) Boşuna vag-com Antalya bölgesinden sorumlu gönüllü eş başkan olmadık  8D . Gerçi genel merkezden Senior Vag-Com Chief @Orhan Hoca tarafından bu göreve atandık :)

Orhan Hoca dedi:
@Orhan Hoca @MSE

Arka amerikan parklardan sonra geri vitese takınca arka sisin yanması.

Arka farları yakarak iç mekan ışıklarını aynı zamanda kapalı tutmak.

Geri vitese takınca dörtlülerin sabit şekilde dikkat çekerek yanması vs. gibi kombinasyonları geniş bir kod silsilesini 4 saatlik uğraşım sonrasında çözmüş bulunmaktayım :D   8D

Algoritmayı çözdüm yani o

Leuchte15AL

Leuchte31AMBL

gıbı rakamların hangı bolumler ve Leuchte 2SLA  2SLB  Direction AB falan ne işe yarıyor hepsini çözdüm :D Hepsini sistematil ve çok mantıklı yapmışlar vw mühendisleri :) çok yakında amerikan parklar, arka sis, dörtlüler vs. değişik değişik daha önce hiçbiyerde olmayan şeyleri forumumuza kazandırcam inşallah.

Bunlara vesile olan bu saatlere kadar keyifle arabada donarak uğraşcak kadar sevinmemi sağlayan kablonun sahibi @theGenius
Ne demek Batuhan kardeşim. Öyle forumda tanıştık, yolda karşılaştık muhabbet kurduk. Nereden nereye geldi bak mevzu. Benim kablom senin kablon :) Parası benden çıkmış olabilir belki ama o kablo Antalya'da ikamet eden tüm Golf Tutkusu üyelerine ait :) Boşuna vag-com Antalya bölgesinden sorumlu gönüllü eş başkan olmadık  8D . Gerçi genel merkezden Senior Vag-Com Chief @Orhan Hoca tarafından bu göreve atandık :)
abi ne yaptınız aşmışsınız siz olayı?
Yavas yavas olucak orhan hocam ins :) hergun dahada ogreniyorum

1646_b7d6a90ae4fbf55d3aa850365bb4746ebbe38450.jpg

Orhan Hoca dedi:
geri vites ışıklarını amerikan park gibi aksaş parklarına ilave etmek ve azcık yakmak

Sol lamba

(16)-Leuchte28RFL LC11-Lichtfunktion G 28    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte28RFL LC11-Dimmwert GH 28        isteğe bağlı değer bakarak ayarlayın biraz kuvvetli bir ışık

sağ lamba

(16)-Leuchte29RFL RA64-Lichtfunktion G 29    Standlicht allgemein (Schlusslicht; Positionslicht; Begrenzungslicht)

(18)-Leuchte29RFL RA64-Dimmwert GH 29      isteğe bağlı değer bakarak ayarlayın biraz kuvvetli bir ışık

eminim bu kodda olmaz bende aynı çakarlı sinyaller gibi. geri kamerayı harekete katıyor.
Orhan hoca ne yapinca kamerayi aktif ediyor tam olarak belki bulabilirim kodunu kapatmayi

Orhan Hoca dedi:

Sol lamba

sağ lamba

eminim bu kodda olmaz bende aynı çakarlı sinyaller gibi. geri kamerayı harekete katıyor.
Orhan hoca ne yapinca kamerayi aktif ediyor tam olarak belki bulabilirim kodunu kapatmayi

inanır mısın hep bu anı bunu sormanı bekledim. :)

şu kodlama hocam. orada ayrıntılı izah etmiştim.

http://www.golftutkusu.com/vag-kablosu-ile-aktive-edilebilen-ozellikler/44-halojenli-stoplarda-geri-vites-isigini-sinyallerle-birlikte-cakarli-kullanmak/
Sorun kameranin kanalinda geri vites isigi aktifken acilmasi icin bir kodlama var o yuzden isik gucu alinca kodlama calisiyor ve kameraniz aciliyor.

Kameranin kanalini bulmak lazim bir bakicam :D o kanali silip kametayi sadece geri viteste aktif edersek sorun bitmis olur :) sanirim garanti olsun diye cifte saglamali yapmislar ;D

Geri
Üst Alt