@Orhan Hoca
Hocam burdaki yazıyı vakit ayırıp okusanız arabayı ambulansa bile çevirirsiniz
ben okadar aramama rağmen bu belgedekı sayfa 9 dakı kanal acıklamalarını anca yabancı bır forumda bulabılmıstım. Anlattıgı baz mantık şu açıklayayım.
Het ışık kanalında 19'ar kanal mevcut
1 2 3 4 e kadar olan kanallar teknık kanallar yanı ampul ledmı turu ne verılen elektrık ne vs.
gerı kalan 19 a kadar gıden kanallar yanı su sekılde olan
xxxxxA
xxxxxB
xxxxxAB
xxxxxAB HD
SONRA
xxxxxC
xxxxxD
xxxxxCD
xxxxxCD HD
bu olay 4 te baslayıp g ve h harfıne kadar gıdıyor. Aralarındakı fark ne ? hiçbir cacık. Yapılmasındaki tek amaç tek bir donanıma 4 e kadar tamamen farklı ve kısmı 8 adet komut verebılmek. Yanı sınyal kolunu cektıgınızde sınyal yanarken aynı anda amerıkan parkında calısması bu 4 kanalın 2 sını kullandıgınız ıcın oluyor.
Ornek vereyım.
Sinyalden verelım ornegı.
Bakın şimdi 0 BLK yazan son ön sinyalin kodu. Ekte bu kodları verıyorum turkcelesmıs halde. yanı 0blk sol sınyal 1blk sag sınyal 2sl on sol uled 3 sl on sag uled gıbı gıdıyor ve tum bunlar 19 ar kanaldan olusuyor.
mesela sız bır kanala gırdıgınızde onceden kodlanmıs goruyorsunuz genelde 5. 6. kanalları mesela sınyalde bu şu sekılde;
Sola sınyal verıldıgınde ac 100'de 100 Yap
teknık olaraksa bunun dılı su sekılde
Once ıslem yapmak ıstedıgımız kanalın ıcıne gırdık kod numarasını bulup OBLK yanı son sol sınyal. Sonra bız ne yapmak ıstedık mesela bunu sabah yakmak ıstedık daylıght olarak.
C kanalı veya H kanalı veya herhangı bırı bostu ( dedıgım gıbı hepsı tekrar edıyor AB CD EF GH olmak uzere hep aynı )
gırdık ve C kanalına yaptıgımızı varsayaraktan C veya D kanalına daytıme runnıng lıghts yazdık.
Sonra dımmıng kısmına geldık yanı gucunu ne yapsın bu arkadas bunun daylıght olarak calıstıgında. tuttuk %30 yaptık. ve sonrakı ayarı yakmak ıstedıgımız ıcın maxımıze yaptık. ( sondurme ıslemlerınde ıse mınımıze yapcaktık )
kaydettıgımızde ne yapmıs olduk. sınyalı daylıght olarak kodlamıs olduk.
Veya 2SL kodlu u lede ornek verelım
bu arkadas zaten daylıght olarak %100 kodlu A kanalında.
Ben bunu sınyalle sondurmek ıstıyorum cakarlı sekılde.
Bos olan bı kanala geldım AB CD EF GH kanallarından bır grubu bulup.
tuttum buraya Blink link Hellphase yaptık. yanı bu sol sınyal yanık anlamına gelıyor almancada.
tuttuk degerı 0 yaptık dımmıng kısmında.
ve dolayısı ıle bu sınyal yandıgında bızım farımız kapanmıs oldu uled gitti
Diyiceksınız orda bı HD kanalı var her 4 lu grubun sonunda ve always veya if only closed yazıyor.
bu da bagaj kapagı acıkken ne yapsın bu ısık anlamında. Uledı olanlar bılır bagajı acınca ıctekı lambalar soner. Iste bu ıf only closed oldugu ıcın bagaj acık oldugu surece o ısık yanmaz kapanana dek.
AB CD EF GH bu kanallar neden ardısık rakamlı ıkıser grup olarak gıdıyor ?
aynı degerlerde ıkı farklı ozellıgı kodlayabılmenız ıcın.
mesela;
a kanalında uledler %100 konuda daylıght olarak yanıyor
xxxA = daylıght runnıng
xxxB = blink link duphlase ( tam adını yazamadım almancam yok sorry
)
dımmvert degerı %100
ben u ledı hem sabah yansın hemde sınyal sonunce kapansın ıstıyordum mesela bu yuzden bunu yapmıs oldum.
Yukarıdakı ornek sacma oldu bıraz zaten uledler sınyaller yanarken 100 degerınde ama acıklamak ıcın yaptım
ortak degerlerde ve amaclarda kullanıcagınız kodlarıda kalabalık yapmaması ıcın boyle bır durum ayarlamıslar.
umarım yardımcı olabılmısımdır