VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

MSE dedi:
Baktım led sinyalleri kendi içinde çakarlı yapamıyorum bende led stoplarla çakarlı yapayım dedim [emoji4] hangisi daha iyi olmuş ?

Muhammed Hocam çılgınsın sen. :D

Müthiş olmuş. Sağdaki 10 numara 5 yıldız olmuş. Ön sinyallerin gündüz farı ile cakarli yanmasına da bittim.

Alkışlar siz ve sizin gibi bu işe emek harcayan herkese. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mandufla

Teşekkürler Deniz hocam. Arka stopları canım sıkıldıkta değiştiririm ikisi de çok güzel oldu :) Ön drl ile sinyallerin çakarlı olması da iyi yalnız led drl ampulü lazım. Halojenler yavaş yanıp sönüyor sönüyor, U ledlerdeki gibi cafcaflı olmadı :D

Fabrikasyon led stop bulunan araçlarla ilgili bir sıkıntımız var. Videodaki şekilde kodlayamıyoruz onu. Biraz önce @batuhantashan hocamla telefonda konuştuk. Bir çözümü var ancak 3-4 metre kablo ve biraz el beceresi lazım :)

Sıkıntı ise fabrikasyon led stop bulunan araçlarda içteki fren lambalarının tek kanal üzerinden kontrol edilmesi. Onları ayırmamız lazım. Benim arabaya led stoplar sonradan takılmış ve içteki fren lambalarının kanalları bende farklı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
MSE dedi:
@mandufla

Teşekkürler Deniz hocam. Arka stopları canım sıkıldıkta değiştiririm ikisi de çok güzel oldu :) Ön drl ile sinyallerin çakarlı olması da iyi yalnız led drl ampulü lazım. Halojenler yavaş yanıp sönüyor sönüyor, U ledlerdeki gibi cafcaflı olmadı :D

Fabrikasyon led stop bulunan araçlarla ilgili bir sıkıntımız var. Videodaki şekilde kodlayamıyoruz onu. Biraz önce @batuhantashan hocamla telefonda konuştuk. Bir çözümü var ancak 3-4 metre kablo ve biraz el beceresi lazım :)

Sıkıntı ise fabrikasyon led stop bulunan araçlarda içteki fren lambalarının tek kanal üzerinden kontrol edilmesi. Onları ayırmamız lazım. Benim arabaya led stoplar sonradan takılmış ve içteki fren lambalarının kanalları bende farklı.
U led olmayan halojen gündüz farı fabrikasyon beyaz led geliyor mu ya[emoji15]

Ben niyet ettim anarya ve gündüz led lerini beyaza cevireyim diye ama sorun çıkınca ve servis direk bunu sorunca erteledim şimdilik.

Bir de kablo alacağım galiba. Pc ye geçince buldugum aliexpress linkini atayım buraya da siz değerli ustalar güvenilirliği konusunda bana yorumlarını iletsin isterim :)

mandufla dedi:
@mandufla

U led olmayan halojen gündüz farı fabrikasyon beyaz led geliyor mu ya[emoji15]

Ben niyet ettim anarya ve gündüz led lerini beyaza cevireyim diye ama sorun çıkınca ve servis direk bunu sorunca erteledim şimdilik.

Bir de kablo alacağım galiba. Pc ye geçince buldugum aliexpress linkini atayım buraya da siz değerli ustalar güvenilirliği konusunda bana yorumlarını iletsin isterim :)

Ben yanlış anlamışım yahu :) )

Fabrikasyon led arka stop içinmis. Ben ön Gündüz farı beyaz led geliyor diye algiladim bir an. Benim arka ledler fabrikasyon. Yani yine bize hüsran. :)

@mandufla  Deniz hocam DRL'lere beyaz led yakışıyor fazla ertelemeyin şuana kadar sıkıntı yaşayan olmadı. Servise giderken değiştirirsiniz olur biter :)

Led stoplar konusunda da aracınız yeni olduğu şuan için hiç dokunmayın, ileride değişik bişeyler yapmak isterseniz bir oto elektrikçiye kablo çektirebilirsiniz ya da kendiniz de yapabilirsiniz YouTube'da kablonun nasıl çekildiği ile ilgili video da bulunuyor :)

14.10 versiyon kabloya baktım ama bizim aldığımız satıcı Air Mail ile göndermeyi bırakmış görünüyor.

1-2 ayda anca geliyor bu durumda.

http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-14-10-VCDS-14-10-2-HEX-CAN-USB-Interface-Update-of-VAG-12/32367023858.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

15.7 versiyon kabloya da baktım. Daha önce 12.12 kabloyu aldığım satıcının bir ilanı vardı bunda standart shipping diyor 15-34 günde teslim yazıyor. Kablo şuana kadar 1 kişiye ulaşmış ve 5 yıldız vermiş. 23 tanesi de yolda şuanda. Satıcının güvenirliği ise iyi. Kendim de tecrübe ettim.

http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-15-7-VAGCOM-15-7-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/32503197844.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

MSE dedi:
@mandufla  Deniz hocam DRL'lere beyaz led yakışıyor fazla ertelemeyin şuana kadar sıkıntı yaşayan olmadı. Servise giderken değiştirirsiniz olur biter :)

Led stoplar konusunda da aracınız yeni olduğu şuan için hiç dokunmayın, ileride değişik bişeyler yapmak isterseniz bir oto elektrikçiye kablo çektirebilirsiniz ya da kendiniz de yapabilirsiniz YouTube'da kablonun nasıl çekildiği ile ilgili video da bulunuyor :)

14.10 versiyon kabloya baktım ama bizim aldığımız satıcı Air Mail ile göndermeyi bırakmış görünüyor.

1-2 ayda anca geliyor bu durumda.

http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-14-10-VCDS-14-10-2-HEX-CAN-USB-Interface-Update-of-VAG-12/32367023858.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

15.7 versiyon kabloya da baktım. Daha önce 12.12 kabloyu aldığım satıcının bir ilanı vardı bunda standart shipping diyor 15-34 günde teslim yazıyor. Kablo şuana kadar 1 kişiye ulaşmış ve 5 yıldız vermiş. 23 tanesi de yolda şuanda. Satıcının güvenirliği ise iyi. Kendim de tecrübe ettim.

http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-15-7-VAGCOM-15-7-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/32503197844.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9
@Orhan Hoca

Orhan Hocam aslında araç yeni olduğu için şu an hiç bir şey yapmadan aracın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ancak ilerideki planlar için arkadaşların tespitleri bazen sevindiriyor bazen tüh dedirtiyor :)

@MSE

Muhammed Hocam DRL dediğiniz galiba sarı yanan halojen gündüz farı. Yeni yeni öğreniyorum sayenizde :)

Beyaz yapacam ama şu servis olayını bir çözeyim önce. Servise gelmişken bagaj havuzu da alıyorum.

Kablo olayı ise şöyle ki. Benim buldugum satıcı sanki başka biri idi. Pc den bakmam lazım. Ama denenmişi varsa tercih ederim tabi. 15.7 kablo ile sizin yaptığınız her hareketi yapabileceksem 15.7 tercihim olur. 14 ile arada kod sayısı farkı var ama 15 kablo ile 14 ün yaptıklarını yapabiliriz diye düşünüyorum. Araç ekim 2015 çıkışlı olduğu için yeni kablo daha iyidir diye düşünüyorum. Yanlış isem düzeltin lütfen.

@mandufla

Aynen o oluyor Deniz hocam. Açılımı Daytime Running Lights 'tır.

Araç Ekim çıkışlı ise 15.7 almak lazım. Sürümler çıktığı ay ve yıla göre isim alıyor. 14.10'un 2014 yılı 10. aya kadar üretilen araçlarda kodlama yapabilmesi buna örnek olabilir. 14.10'un işlevi 2015 yılı 7. Aya kadar yani :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Orhan Hoca  vag codları ile ilgili bir site buldum.

Aşağıda başlıkları paylaşıyorum.

Bunların Türkçe karşılıkları nedir ve bizim listemizde eksik olanlar var mı?

Yardımcı olabilir misiniz.

[Drive Profile on ODB]

[ESP on Car Menu]

[Oil Temprature on ODB]

[Fog Lights With Blinker]

[increase Intensity of Rear Lights]

[Disable Start/Stop]

[LED Fog Light Warning Delete]

[XDS Adjustment]

[Dynamic Breaks]

[break Drying System]

[Rain Closing]

[Activation of OPS]

[Led and Blinker Lights in Opposite Phase]

[Fan Speed on Auto Mod]

[Adjustment Door Led Light Intensity]

[Avoid Dimming LED Lights when Blinking]

[Cornering Fog Light Activation]

[Adjusting Cornering Fog Light Sensitivity]

[CD Eject Button Activation]

[Folding Right Mirror in Rear]

[Hill Hold Assist Duration]

[uS Parking Lights]

[Refueling Gasoline Amount]

[Comin Home Lighting Duration]

[Comin Home/Leaving Home with Fog and LED]

[Lock Acknowlegde with Horn]

[shot Down Warning Tone for Parking System]

[Parking Varning Distance Change]

[OPS Warning Line Closing]

[Closing Windows When Iglite Off]

[FIS Carbon]

[seat Belt Warning Deactivation]

[De-Fogger Timer]

[Rear Wiper Adjustment on Car Menu]

[Comfort Blink Cycle]

[Traffic Sign Assist Activation]

[Line Assist Activation]

[Lap Timer Aktivation]

[Pointer Test]

[Adjusting Microphone Sensitivity]

[sunroof Opening With Remote Control]

[Presentation Mode]

[Line Assist Adjustments]

[DLR Only in Auto Mode]

[DLR Control on Car Menu]

[Adjust Consumption Indıcator]

@Orhan Hoca

Orhan Abi videodaki gibi Esc Sport modu nasıl açabiliriz acaba :)

maniax dedi:
@Orhan Hoca

Videonun sahibi arkadaşın yazdığı yazıyı aynen kopyalıyorum. Bence açmaya değer bi özellik olmuş :D

Esp spor modda sahibi eglensin diye arka tekerleri kitleyen adam gibi adam,tesekkurler esc beyni

Hersey acik pek tadi tuzu olmuyor dumduz donuyoruz,hatta esc komple kapalida cok kaymiyor ama esc spora alinca mesela sola donceksem araba gum gum sol arka tekerleri bir kitliyor  Birde iceriden videolarda cok belli olmuyor ama bayagi keyif veriyor sonucta onden cekisli el frensiz dizel bir arac ne kadar keyif verebilirse o kadar veriyor tabi

Onur dedi:
@Orhan Hoca

yaw iyi hoş orhan hocamız üstadımız, bu konuyla uğraşan arkadaşlar daha iyi bilir ama, bu tip güvenlik sistemlerine yazılımsal müdahelelerin sıkıntısı yok mu? gerçi baktığımızda gti'da falan esp off olayı var, aracın şasisi dengesi buna uygun demek ki ama yine de azıcık bilgimle böyle yorumladım olayı :)

Geri
Üst Alt