VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Merhaba arkadaslar vag com cihazı ıle arıza sorgulaya bılıyor muyuz

Şimdiden tsk ler

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba arkadaşlar bende kendi başıma kodlama yapmak istiyorum. Kablo araştırması içindeyim kafam çok karıştı aracımı temmuzda teslim aldım hangi kabloyu almam gerektiğine baktım 14.10 yalnız aliexpress deki kablolar kodlama ve uzun kodlama yapamazsın 12 versiyonun gerekli diyor ne yapıcağımı şaşırdım :(

Redline dedi:
Merhaba arkadaşlar bende kendi başıma kodlama yapmak istiyorum. Kablo araştırması içindeyim kafam çok karıştı aracımı temmuzda teslim aldım hangi kabloyu almam gerektiğine baktım 14.10 yalnız aliexpress deki kablolar kodlama ve uzun kodlama yapamazsın 12 versiyonun gerekli diyor ne yapıcağımı şaşırdım :(
@Redline Serkan Hocam @Orhan Hoca mızın da yönlendirmesi ile @MSE Muhammed hocam ve ben aşağıdaki satıcıdan 14.10 kablomuzu aldık ve kullanmaya başladık bile. Gerçi Muhammed hocamız boyut atladığı için ben garip gureba gibi kaldım ama uğraşıyorum bakalım :)

http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-14-10-VCDS-14-10-2-HEX-CAN-USB-Interface-Update-of-VAG-12/32367023858.html

12 versiyondan  kasıt kullanacağınız yazılım sürücüsünden sebeptir. Yani örneğin uzun kodlama yapacaksak vcds in 12 sürümünü yükleyip çalıştırıyoruz o kadar. Kısacası durum hangi yazılım driverını kullanacağımız ile ilgili, kabloyla değil.  Bende aracımı Mayıs ayında teslim aldım bu arada. Ancak artık daha yeni 15 sürüm kablolar var ama detayını bilmiyorum. 

Son olarak ille de kablo almanıza gerek yok zira ben de İstanbul'dayım :)

@erkanz

Anladım hocam kabloyu 14.10 uyumlu olması yeterli :)Allah razı olsun düşünmen yeter  bende de olsun istanbul çoğalsın

@Orhan Hoca'm dört gözle Trabzon'dan Samsun'a geçmeni bekliyorum [emoji6]

Fazla bişey yapmayacağız zaten, Bi kadran selamlama Bi de park ve sisler ile cominghome, özellikle ikincisine çok ihtiyacım oluyor

Eyvallah @ Orhan Hoca 'm teşekkür ederim

2015 9 ayda golf aldım bende kablo alsam bu kodlardan faydalanabiliyomuyum

İyi günler.

Geri
Üst Alt