VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

STATİK VİRAJ FARININ ÇALIŞACAĞI HIZ ARALIĞINI AYARLAMA

Bi-xenon far bulunan araçlarda farların içindeki statik viraj farı olarak adlandırılan kısımdan, halojen farlı araçlarda ise sis farı üzerinden çalışan bu özellik normalde 0 - 40km/s aralığında çalışmaktadır.

1-  09 Cent. Elect.

2- Security Access -16 > key 31347

3- Adaptation - 10

1-  09 Cent. Elect.

2- Security Access -16 > key 31347

3- Adaptation - 10

Üst Sınır

(4)-static AFS light-Upper speed threshold

New Value: 0 ile 260km/s arasında istediğiniz değeri yazabilirsiniz. Default Value: 40km/s

Alt Sınır

(3)-static AFS light-Lower speed threshold

New Value: 0 ile 260km/s arasında istediğiniz değeri yazabilirsiniz. Default Value: 0 km/s

@Orhan Hoca uygun bulunursa yeni konu açılabilir hocam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir kodlama daha buldum ancak paylaşıp paylaşmamakta endişelerim var :) Performansı yüksek birçok araçta görürüz elektronik olarak 250km/s hızda sınırlandırılmıştır diye yazar teknik özelliklerinde. Bunlar çok rahatlıkla 250km/s geçebilecek araçlardır, zannedersem avrupada böyle bir sınır belirlenmiş. Bizim araçlarda hız sınırlama olayı var. Benim araçta aktif değildi ama VW grubundaki bazı araçların 200-210 km hıza gelip daha da hızlanmadığını duymuştum. Bu ayarın nereden yapıldığını buldum. Şuan için bilgim sınırlı. Orada 2 değer bulunuyor, birisi deaktif  olması diğeri ise 210km/s şeklinde sınırlanması. 210km/s değerini değiştirebiliyor muyuz bilmiyorum akşam bir bakayım. Böyle bir şeyi paylaşmamıza gerek varmı değerli hocalarım ? @Orhan Hoca @silvershadow @yusuf

Moderatör tarafında düzenlendi:
Orhan Hoca dedi:
Bir kodlama daha buldum ancak paylaşıp paylaşmamakta endişelerim var :) Performansı yüksek birçok araçta görürüz elektronik olarak 250km/s hızda sınırlandırılmıştır diye yazar teknik özelliklerinde. Bunlar çok rahatlıkla 250km/s geçebilecek araçlardır, zannedersem avrupada böyle bir sınır belirlenmiş. Bizim araçlarda hız sınırlama olayı var. Benim araçta aktif değildi ama VW grubundaki bazı araçların 200-210 km hıza gelip daha da hızlanmadığını duymuştum. Bu ayarın nereden yapıldığını buldum. Şuan için bilgim sınırlı. Orada 2 değer bulunuyor, birisi deaktif  olması diğeri ise 210km/s şeklinde sınırlanması. 210km/s değerini değiştirebiliyor muyuz bilmiyorum akşam bir bakayım. Böyle bir şeyi paylaşmamıza gerek varmı değerli hocalarım ? @Orhan Hoca @silvershadow @yusuf
Bulmuş olman yani tehlikeli sulara kadar ilerlemiş olman bilim adına güzel birşey Muhammed hocam.  :( '

Bence gerek yok. fazla hıza ihtiyaç yok derim.
Peki hocam :) bizde açık değil zaten ama sınırı düşürmeyi bulursak kullanmak isteyenler olabilir eve gidince bi bakayım ona :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MSE Muhammed Hocam, @Orhan Hoca mızın da dediği gibi bilinmeyen ve tehlikeli sulardaki keşiflere devam ediyorsun  :mad:

Bu konu ile ilgili az biraz bir konuya denk gelmiştim yabancı bir forumda ama senin dediğin ayar olmasa gerek ki biraz farklı yerlerden söz ediyorlardı. Birisi denemek için hız limiti ayarını 100 km/h ye indirmiş ve öylece kalmış, geri almayı bir türlü çözememişler. Sonrasında mecburen ECU'yu değiştirmek zorunda kalmışlar. Adam 100'ü aşamadan kullanmış yeni ECU takılana kadar :)

Orhan Hoca dedi:
başlıkları müstakil yaptırmasaydın işimiz zordu. kafalar iyice karışacaktı. şimdi herşey düzenli.  :'(

kimin hangi kodlama üzerinde çalıştığını da takip edebiliyoruz.  &:

@MSE
Ben başlangıçta kodları bulmakta çok zorlanmıştım hocam böyle çok iyi oldu fakat şimdi genel konunun ilk mesajına bir güzellik düşünüyorum. Kod sayısı arttı sayfa sayfa gezmesi zor olabiliyor.

erkanz dedi:
@MSE Muhammed Hocam, @Orhan Hoca mızın da dediği gibi bilinmeyen ve tehlikeli sulardaki keşiflere devam ediyorsun  :mad:

Bu konu ile ilgili az biraz bir konuya denk gelmiştim yabancı bir forumda ama senin dediğin ayar olmasa gerek ki biraz farklı yerlerden söz ediyorlardı. Birisi denemek için hız limiti ayarını 100 km/h ye indirmiş ve öylece kalmış, geri almayı bir türlü çözememişler. Sonrasında mecburen ECU'yu değiştirmek zorunda kalmışlar. Adam 100'ü aşamadan kullanmış yeni ECU takılana kadar :)
Hocam benim bulduğum ekranda şuan için iptal etme ve 210a sınırlama seçenekleri var. En iyisi daha derine dalmayayım. Ecuyu falan değiştirecek param yok şu sıralar :)

Orhan Hoca dedi:
Bulmuş olman yani tehlikeli sulara kadar ilerlemiş olman bilim adına güzel birşey Muhammed hocam.  :( '

Bence gerek yok. fazla hıza ihtiyaç yok derim.
Değerli Muhammed Hocam,

Orhan üstadıma katılıyorum. Çekinmenin yerli yerinde.

Aracın çıkabileceği hız sınırında sesli uyarı zaten var ve hız sınırlandırılması da cruise control sahibiyseniz mümkün .

@Orhan Hoca İki gündür arabaya inemiyorum hocam. Işıklarla ilgili aklımıza gelen hemen hemen herşeyi yaptık. Aklına değişik şeyler gelen olursa çekinmeden yazsın yaparız inşallah :)

Bu akşam fırsat bulabilirsem @mehmet_07 hocamızın istemiş olduğu aynalardaki LED sinyallerin kanallarına bakacağım. Bulursam onları da amerikan park şeklinde yakabiliriz.

Hocam emeklerinizden dolayı teşekkür ederim

@MSE Muhammed Hocam kabloyu alalı daha 1 hafta oldu. İş durumundan henüz 8 - 10 kodlama yapabildim. Sayenizde forumdan öğreneceğim çok şey var.

Aklıma gelen bir özellik olursa seve seve sizlerle paylaşırım.

İyi forumlar.

MRT BSRN dedi:
@MSE Muhammed Hocam kabloyu alalı daha 1 hafta oldu. İş durumundan henüz 8 - 10 kodlama yapabildim. Sayenizde forumdan öğreneceğim çok şey var.

Aklıma gelen bir özellik olursa seve seve sizlerle paylaşırım.

İyi forumlar.
Teşekkürler hocam çok sevinirim :)

Geri
Üst Alt