VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

farbar dedi:
Aynen orhan hocam telde görüştük sağolsun ilgi ve alakasina teşekkürler herkese.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonuç başarılı mı hocam? :) gerçi Muhammed hocam ve Orhan Hocamın elinden bi uçan bi kaçan kurtuluyor ama... :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@MSE Muhammet hocama huzurunuzda çok teşekkürler.

Sorunu çözdü çok şükür.

Yani orhan hocam, bi plakada led yok heryer bembeyaz.

SİS FARI AMPULLERİNİ LED TİP YAPTIKTAN SONRA GEREKEN KODLAMA

Araçlarımızın sis farları fabrika çıkışlı halojen tip ampul ile gelmektedir. Piyasada sis farları için LED tip ampuller satılmaktadır. Ancak bu LED tip ampulleri alıp aracımıza taktığımızda arıza lambası yanmaktadır.

Aslında araç halojen tip ampul takıldığını düşünürken siz LED tip ampul taktığınız için bu durum kaçınılmazdır.

Çözümü ise çok basittir. Herhangi bir arıza ışığını iptal etme durumu söz konusu değildir. Yalnızca araca sis farı ampullerinizi LED tip olarak değiştirdiğinizi bildirmeniz yeterli olacaktır.

1-  09 Cent. Elect.

2- Security Access -16 > key 31347

3- Adaptation - 10

Sol Sis Farı

(1)-Leuchte12NL LB45-Lasttyp 12

New Value: 6 - LED Lichtmodul  (Default Value: 10 - allgemeine Scheinwerfer)

[glow=red,2,300]Işık şiddeti:[/glow]

(6)-Leuchte12NL LB45-Dimmwert AB 12

Default değer 127'dir. Daha üstü yapılır mı denemedim ancak ışık şiddeti fazla gelirse düşürmenizde bir sakınca yoktur.

Sağ Sis Farı

(1)-Leuchte13NL RB5-Lasttyp 13

(6)-Leuchte13NL RB5-Dimmwert AB 13

Default değer 127'dir. Daha üstü yapılır mı denemedim ancak ışık şiddeti fazla gelirse düşürmenizde bir sakınca yoktur.

@Orhan Hoca

Moderatör tarafında düzenlendi:
STATİK VİRAJ FARI AMPULLERİNİ LED TİP YAPTIKTAN SONRA GEREKEN KODLAMA

Araçlarımızın statik viraj farları fabrika çıkışlı halojen tip (H7) ampul ile gelmektedir. Piyasada bu ampulün yerine LED tip ampuller satılmaktadır. Ancak bu LED tip ampulleri alıp aracımıza taktığımızda arıza lambası yanmaktadır.

Aslında araç halojen tip ampul takıldığını düşünürken siz LED tip ampul taktığınız için bu durum kaçınılmazdır.

Çözümü ise çok basittir. Herhangi bir arıza ışığını iptal etme durumu söz konusu değildir. Yalnızca araca statik viraj farı ampullerinizi LED tip olarak değiştirdiğinizi bildirmeniz yeterli olacaktır.

1-  09 Cent. Elect.

3- Adaptation - 10

Sol Statik Viraj Farı

(1)-Leuchte8FL LB39-Lasttyp 8

[glow=red,2,300]Işık şiddeti: [/glow]

(6)-Leuchte8FL LB39-Dimmwert AB 8

Sağ Statik Viraj Farı

(1)-Leuchte9FL RB2-Lasttyp 9

[glow=red,2,300]Işık şiddeti: [/glow]

(6)-Leuchte9FL RB2-Dimmwert AB 9

@mandufla Deniz Hocam utandırıyorsunuz valla :)

@Orhan Hoca Bu işi sayenizde öğrendim hocam. Foruma faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.

@farbar Hocam asıl ben teşekkür ederim, sayenizde statik viraj farlarını led yapma ile ilgili kodlamayı paylaşmış olduk :) hatta sis farları ile ilgili olanı da paylaştım :)

Muhtemelen Orhan hocam yeni konu açacaktır. Sizden ricam LED Statik Viraj Farlarından birkaç adet fotoğraf... Konumuz görsel olarak da desteklenirse çok güzel olacaktır. Şimdiden Teşekkürler.

Edit: Vay be 500 mesaj olmuş :)

Orhan hocam bende sisleri led yapmistim ama lamba falan yanmamisti. Yanliz ilk taktigim ertesi gün tesaduf bolu daydim sis ve yağmur vardi ve sol sis lamba hatasi verdi temassizlik oldu herhalde diye tekrar söküp takmistim ve bir daha ariza lambasi yakmamisti.

Ama simdi MSE hocamin dedigi gibi sisleride led ampul secenegine aldim ne olur olmaz diye ayarlarıda 100 de imis 127 yaptim onlarida guzel oldu sisler hic aydinlatmiyordu zaten.

Ayrica ben dönüş fari ledlerini

Beylikduzu ist.da bir aksesuarcidan aldim. Daha once sorduğumda yok ole bisey demişti.

Orhan Hoca dedi:
SİS FARI AMPULLERİNİ LED TİP YAPTIKTAN SONRA GEREKEN KODLAMA

Araçlarımızın sis farları fabrika çıkışlı halojen tip ampul ile gelmektedir. Piyasada sis farları için LED tip ampuller satılmaktadır. Ancak bu LED tip ampulleri alıp aracımıza taktığımızda arıza lambası yanmaktadır.

Çözümü ise çok basittir. Herhangi bir arıza ışığını iptal etme durumu söz konusu değildir. Yalnızca araca sis farı ampullerinizi LED tip olarak değiştirdiğinizi bildirmeniz yeterli olacaktır.

1-  09 Cent. Elect.

3- Adaptation - 10

Sol Sis Farı

(1)-Leuchte12NL LB45-Lasttyp 12

(6)-Leuchte12NL LB45-Dimmwert AB 12

Sağ Sis Farı

(1)-Leuchte13NL RB5-Lasttyp 13

(6)-Leuchte13NL RB5-Dimmwert AB 13

@Orhan Hoca
ben değiştirdiğimde neden arıza ışığı yanmadı? sadece plakalık kodlamasını yapmışım. arıza ışığı yakmayan ampul mü taktım yoksa.

sadece plakalık ışığında arıza lambası yanıyor biliyorduk bu zamana kadar.  yarın bu kodu bir kontrol edeyim olmazsa kodlamayı yaparım o şekil kalsın.
Sabah bende bir bakayım hocam. Hüseyin led sis lambası aldı onda arıza ışığı yanıyordu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bugün @MSE Muhammed Abiyle bizim aracı kodladık, yaklaşık 2 saat felan sürdü sohbet ede ede yaptık, ben aslında 3 kodlama yapcaktım ama Muhammed Abi söyledikçe canım çekti :D sinyallerle de uğraştık biraz, akşam video çeker atarım,

Yapılan kodlamalar;

-Halojen farlarda gündüz farıyla sinyallerin çakarlı yanması

-Led stop olmayan araçlarda farlar açıkken sinyal verdiğiniz tarafta kaporta üzerinde ki fren lambarıyla(iki tane var bildiğiniz gibi bir bagaj kapağının üzerinde diğeri kaporta üzerinde) sinyallerin çakarlı yanması

-Halojen farlarda aracı kilitleyip açarken gündüz farının sinyallerle beraber yanması

-Medya ekranı açılış logosu GTI yapıldı(ilerde belki Bluemotion yaparım)

-Far sensörü olmayan araçlarda Coming Home fonksiyonunu sisler üzerinden devreye sokmak(daha önce selektör ile coming homeu açmıştık zaten)

-Gündüz farlarını el frenine bağladık

Muhammed Abi başka bir sürü kodlama buldu iki dk içinde, resmen aşmış olayı

Bilgisayarın şarjı ve arkadaşımın baskıları olmasa devam edecektik ama malesef edemedik. Ama ben kapattıktan sonra Muhammed Abi devam ediyordu şuan bunu yazarken o hala kodlama yapıyor muhtemelen  s=s18

@MSE  Abi çok teşekkür ederim Allah razı olsun :)

Kabloyu yanımda götürcem Sivasa gelen herkese yardımcı olurum hertürlü :)

@fcsrn Ne demek Eren kardeşim sayende bende yeni şeyler buldum teşekkür ederim :) sen zaten olayı kaptın. Yine de ihtiyacın olursa buralardayım :)

Sabah ki yaptığımız kodlamaların videoları;

Kilitlerken ve açarken gündüz farlarının da yanması:

Ek olarak geri vitese sağ aynanın aşağı inmesi özelliği açıktı ama ayarlarda görünmüyordu onu da düzelttik :)

@Orhan Hoca Aslında var bişeyler ama önceki kodlamaları Nasıl yaptığınıza bağlı.

U led gündüz farları olanların (4) Leuchte 2SL-3SL kanallarında; halojen olanların ise (4) Leuchte 4TFL-5TFL kanallarında Daytime Runing Lights seçili oluyor. Bu şekilde kodlanmış ise U led için (5) Leuchte 2SL-3SL halojen için (5) Leuchte 4TFL-5TFL kanalında sol için blinken links aktiv(bia phasen) sağ için blinken rechts aktiv (bia phasen) seçildiğinde gündüz vakti arabayı stop edip kilitlediğinizde veya akşam kısa farlar açık U ledler de açıkken U led ve sinyal çakarlı şekilde yanıyor.

U ledlerini çakarlı yapanlarda xenonlar açıkken sinyal ve U led çakarlı çalışıyor mu bilmiyorum ama paylaştığımız kodlamaya göre xenonlar açıkken çakarlı yanmaması lazım.

NOT: 2SL ve 4TFL sol DRL

3SL ve 5TFL sağ DRL

Bu işin sınırı yok xenonlarınızı fren lambası olarak bile ayarlayabiliriz. Her türlü çılgınlığa açığız. Gerçi benimki fazla oldu, saçma sapan şeyler de yapmamak lazım [emoji23]

Geri
Üst Alt