VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Orhan Hoca dedi:
@gokberks Hocam ben size cevap yazıyordum bir yere gittim geldim sayfa kapanmış, az çok tahmin edebiliyorum kimin yaptığını :D

Sorunuza gelecek olursak. Bahsetmiş olduğunuz özellik Leaving Home olarak geçer. Siz araca doğru yürürken kumandadan aracı açtığınızda ışıklar yanar ve yürüme yolunuz aydınlanmış olur. Karanlık olan yerlerde çok işinize yarar. Geçenlerde @fcsrn Eren kardeşimle konuşurken gece gündüz farketmeksizin kumandadan aracı açtığınızda farların yandığını söylemişti. Araçta ışık sensörü bulunmaması nedeniyle bu şekilde çalışıyor olmalı. İsterseniz bu şekilde açılabilir.

Bunun dışında ben Eren'in söylediği çalışması sistemini öğrenmeden önce sis farlarını ayak aydınlatması olarak kodlayıp denedim. Tavandaki aydınlatmaların çalıştığı her durumda sisler de yanıyordu. Ama farkeden birşey olmuyor ha iç aydınlatma gibi yanacak şeklinde yapılmış ha Leaving Home olarak... Kodlaması paylaşıldı mı bilmiyorum Eren konuyu görünce cevap verecektir.
Abi sen zaten olayı açıklamışsın, leaving home olarak ayarlandığında sensör olmadığı için gece gündüz farketmeksizin yanıyor farlar, kapıyı açana kadar ya da kontağı takıp çevirene kadar yanıyor, gece işlevsel ve farklı bir hava katıyor buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum ama gündüz biraz saçma olabilir

Kodlama paylaşıldı mı bilmiyorum @Onur da vardı kodları sanırım
Bunu auto modda yapmıyor mu . 0 konumunda coming home ve leaving home çalışmıyor benim araçta. comfortline da nasıl?
Emin olmamakla birlikte bizde şu şekilde diye biliyorum (@Onur tam olarak biliyor sanırım görünce açıklayacaktır) kumandadan aracı açtık farlar yandı , kontağı takıp çevirince sönüyor sanırım  s=bilmem

Orhan Hoca dedi:
son zamanlarda vag konusu çok ağırlaştı.  arkadaşlar takip edbiliyorlar mı ve anlıyorlar mı bilemiyorum. sofistike bir hal aldı.  :)

ancak paylaşım için herkese teşekkürler.  s=friendship
Geçen ctesiye kadar pek bişey anlamıyodum açık konuşuyum :D   Ama Muhammed Abi sağolsun detaylarıyla anlattı herşeyi şuan anlıyorum, işin içine azda olsa giren herkes anlayacaktır :)

@Orhan Hoca

Tam olarak nereye konu açacağımı bilmediğim için buraya yazayım, siz taşıyın, yanlış bir şey yapmayayım dedim.

İlk olarak Polo 6c1 kasa Makyajlı model için bulabildiğim kodlar.

POLO 6C1 KONFOR SİNYAL SAYISI DEĞİŞTİRME

09- Cent. Elect.

16- Security access  ---->31347

10- Adaptation listesinden

(2)-Turn signal control-Komfortblinken Blinkzyklen

kısmında yeni değer olarak 5 girmek gerekli.

POLO 6C1 Kadran Selamlama

Golf ile aynı

17 İnsturmens

07 Coding ----> long coding helper

Byte 1 bit 0 işaretleniyor.

POLO 6C1 DWA onayı ve multimedia ekranı üzerinden kapanabilmesi

09- Cent. Elec.

16- Security access  ---->31347

10- Adaptation listesinden sıra ile

(1)- Acknowledgement signals-Akustische Rueckmeldung entriegeln

Active

(2)- Acknowledgement signals-Akustische Rueckmeldung verriegeln

Active

(8)- Acknowledgement signals-Akustische Rueckmeldung global

Active

(7)- Acknowledgement signals-Menuesteuerung akustische rueckmeldung

Active

(3)- Acknowledgement signals-Dauer der Akustische Rueckmeldung vorn Einfachhorn

Kurz

(9)- Acknowledgement signals-Akustische Rueckmeldung signalhorn

Active

POLO 6c1 Digital klima olan araçlarda auto modda fan hızı gösterimi

08- Auto HVAC

07- Coding -----> Long coding

Byte 11 bit, 6 seçilecek

Arama yaparken Golf 7 için de bir şey buldum, bizim forumda sanırım rastlamadım eğer var ise özür dilerim.

Arka cam rezistans çalışma süresinin ayarlanması GOLF 7

09- Cent. Elect.

16- Security Access ----->31347

10- Adaptation

(3)- Window heater-Heckscheibenheizung Zeitwert

Normalde 600 sn değer var ama bunu istediğiniz sn şeklinde değer girip değişebiliyorsunuz.

@enpisagor Eline sağlık Can kardeşim. Passat B8 ve bu son Polo'nun kodlamaları gördüğüm kadarıyla aynı. Bunun sebebi aynı ünitenin kullanılmış olması olabilir. Kuzenin Polo'ya operasyon yapacağım Adana'ya geldiğimde. Buradan paylaşırım onları da :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MSE  Bizde de polo var ama sanırım trendline olduğu için bütün özellikler yok, sanırım comfortline pololarda geri viteste ayna aşağı inmesi olabiliyor.

Polo 6c1 Geri Viteste Ayna aşağı inmesi

52- Passenger door

07- coding -> long coding

Byte 04

Bit 2 ve Bit 3

09- Cent. Elect

Function 16- security Access

Enter unlock code 31347

function 10- Adaptation

(17)-  Access Control 2-Spiegelabsenkung bei Rueckwaertsfahrt

Active

(22)-  Access Control 2-Menuesteuerung Spiegelabsenkung

Active

enpisagor dedi:
@MSE  Bizde de polo var ama sanırım trendline olduğu için bütün özellikler yok, sanırım comfortline pololarda geri viteste ayna aşağı inmesi olabiliyor.
Doğrudur o aynalar hafızalı oluyor. Kendi aracımda geri viteste sol aynayı da indireyim dedim ama olmadı :) B7 Passatlarda sadece hafızalı koltuk ile gelen bir özellik. Babamın aracında koltuk hafızas yok, bu yüzden çalışmadı. Comfortline Polo'da denedikten sonra videosunu paylaşırım inşallah.

@MSE

Selamlar Muhammed Hocam;

U Ledsiz xenon farlarda, sinyal verince gündüz farları ile çakarlı olarak çalıştırma (24 nolu) kodu forumda var.

Ancak ön park lambalarını yakınca gündüz farları söndüğünden yapılan kodlamada sadece sinyaller yanıp sönüyor.

Gündüz farları gibi ön park lambalarını da sinyallerle çakarlı yapma imkanımız var mı? Forumda kodunu göremedim.

İlginiz için peşinen teşekkürler.

MRT BSRN dedi:
@MSE

Selamlar Muhammed Hocam;

U Ledsiz xenon farlarda, sinyal verince gündüz farları ile çakarlı olarak çalıştırma (24 nolu) kodu forumda var.

Ancak ön park lambalarını yakınca gündüz farları söndüğünden yapılan kodlamada sadece sinyaller yanıp sönüyor.

Gündüz farları gibi ön park lambalarını da sinyallerle çakarlı yapma imkanımız var mı? Forumda kodunu göremedim.

İlginiz için peşinen teşekkürler.
Hocam bende halojen farlar var, şuan sinyaller farlar açıkken gündüz farlarıyla çakarlı, normalde farlar açıkken gündüz farları sönüyor ama sinyal verdiğiniz zaman gündüzde sinyalle çakarlı olarak yanıuor sinyal sönünce gündüz farı da sönüyor

U ledsiz xenonlarda var mı bilmiyorum ama vardır diye tahmin ediyorum

fcsrn dedi:
@gokberks Hocam ben size cevap yazıyordum bir yere gittim geldim sayfa kapanmış, az çok tahmin edebiliyorum kimin yaptığını :D

Sorunuza gelecek olursak. Bahsetmiş olduğunuz özellik Leaving Home olarak geçer. Siz araca doğru yürürken kumandadan aracı açtığınızda ışıklar yanar ve yürüme yolunuz aydınlanmış olur. Karanlık olan yerlerde çok işinize yarar. Geçenlerde @fcsrn Eren kardeşimle konuşurken gece gündüz farketmeksizin kumandadan aracı açtığınızda farların yandığını söylemişti. Araçta ışık sensörü bulunmaması nedeniyle bu şekilde çalışıyor olmalı. İsterseniz bu şekilde açılabilir.

Bunun dışında ben Eren'in söylediği çalışması sistemini öğrenmeden önce sis farlarını ayak aydınlatması olarak kodlayıp denedim. Tavandaki aydınlatmaların çalıştığı her durumda sisler de yanıyordu. Ama farkeden birşey olmuyor ha iç aydınlatma gibi yanacak şeklinde yapılmış ha Leaving Home olarak... Kodlaması paylaşıldı mı bilmiyorum Eren konuyu görünce cevap verecektir.
Abi sen zaten olayı açıklamışsın, leaving home olarak ayarlandığında sensör olmadığı için gece gündüz farketmeksizin yanıyor farlar, kapıyı açana kadar ya da kontağı takıp çevirene kadar yanıyor, gece işlevsel ve farklı bir hava katıyor buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum ama gündüz biraz saçma olabilir

Doğrudur kardeşim kodlar bende var ihtiyacı olan varsa paylaşabilirim.

Onur dedi:

Paylaşırsanız çok seviniriz Onur hocam.

MSE dedi:

Paylaşırsanız çok seviniriz Onur hocam.
Kodları bulan ve benimle paylaşan Necati Ustadır onu belirtmek isterim :)

Buyrun

ZQMVXk.png

o80ZX7.png

Geri
Üst Alt