VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Onur dedi:
@gokberks Hocam ben size cevap yazıyordum bir yere gittim geldim sayfa kapanmış, az çok tahmin edebiliyorum kimin yaptığını :D

Sorunuza gelecek olursak. Bahsetmiş olduğunuz özellik Leaving Home olarak geçer. Siz araca doğru yürürken kumandadan aracı açtığınızda ışıklar yanar ve yürüme yolunuz aydınlanmış olur. Karanlık olan yerlerde çok işinize yarar. Geçenlerde @fcsrn Eren kardeşimle konuşurken gece gündüz farketmeksizin kumandadan aracı açtığınızda farların yandığını söylemişti. Araçta ışık sensörü bulunmaması nedeniyle bu şekilde çalışıyor olmalı. İsterseniz bu şekilde açılabilir.

Bunun dışında ben Eren'in söylediği çalışması sistemini öğrenmeden önce sis farlarını ayak aydınlatması olarak kodlayıp denedim. Tavandaki aydınlatmaların çalıştığı her durumda sisler de yanıyordu. Ama farkeden birşey olmuyor ha iç aydınlatma gibi yanacak şeklinde yapılmış ha Leaving Home olarak... Kodlaması paylaşıldı mı bilmiyorum Eren konuyu görünce cevap verecektir.
Abi sen zaten olayı açıklamışsın, leaving home olarak ayarlandığında sensör olmadığı için gece gündüz farketmeksizin yanıyor farlar, kapıyı açana kadar ya da kontağı takıp çevirene kadar yanıyor, gece işlevsel ve farklı bir hava katıyor buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum ama gündüz biraz saçma olabilir

Kodlama paylaşıldı mı bilmiyorum @Onur da vardı kodları sanırım
Doğrudur kardeşim kodlar bende var ihtiyacı olan varsa paylaşabilirim.
Paylaşırsanız çok seviniriz Onur hocam.
Kodları bulan ve benimle paylaşan Necati Ustadır onu belirtmek isterim :)

Buyrun

ZQMVXk.png

o80ZX7.png
Hocam ben ambiyans aydınlatması olarak denedim kumandadan aracı açınca yanmıyordu diye hatırlıyorum. Daha sonra interior light olarak değiştirdim. Kumandadan kapıları açınca yanıyor, bir süre bekleyince ya da aracı çalıştırınca sönüyordu. @necati

Sent from my iPhone using Tapatalk

fcsrn dedi:
@MSE

Selamlar Muhammed Hocam;

U Ledsiz xenon farlarda, sinyal verince gündüz farları ile çakarlı olarak çalıştırma (24 nolu) kodu forumda var.

Ancak ön park lambalarını yakınca gündüz farları söndüğünden yapılan kodlamada sadece sinyaller yanıp sönüyor.

Gündüz farları gibi ön park lambalarını da sinyallerle çakarlı yapma imkanımız var mı? Forumda kodunu göremedim.

İlginiz için peşinen teşekkürler.
Hocam bende halojen farlar var, şuan sinyaller farlar açıkken gündüz farlarıyla çakarlı, normalde farlar açıkken gündüz farları sönüyor ama sinyal verdiğiniz zaman gündüzde sinyalle çakarlı olarak yanıuor sinyal sönünce gündüz farı da sönüyor

U ledsiz xenonlarda var mı bilmiyorum ama vardır diye tahmin ediyorum
Selam Eren Hocam,

Xenon farlarda halojenlerden farklı olarak ilave olarak PW24W ampul bulunuyor. Kodlamayı yapmama ve gündüz farlarıyla çalışmasına rağmen, park lambaları yandığında sinyaller tek başına yanıyor.

Umarım Muhammed Hocam bir çare bulacaktır :)

Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
MRT BSRN dedi:
@MSE

Selamlar Muhammed Hocam;

U Ledsiz xenon farlarda, sinyal verince gündüz farları ile çakarlı olarak çalıştırma (24 nolu) kodu forumda var.

Ancak ön park lambalarını yakınca gündüz farları söndüğünden yapılan kodlamada sadece sinyaller yanıp sönüyor.

Gündüz farları gibi ön park lambalarını da sinyallerle çakarlı yapma imkanımız var mı? Forumda kodunu göremedim.

Hocam bende halojen farlar var, şuan sinyaller farlar açıkken gündüz farlarıyla çakarlı, normalde farlar açıkken gündüz farları sönüyor ama sinyal verdiğiniz zaman gündüzde sinyalle çakarlı olarak yanıuor sinyal sönünce gündüz farı da sönüyor

Selam Eren Hocam,

Xenon farlarda halojenlerden farklı olarak ilave olarak PW24W ampul bulunuyor. Kodlamayı yapmama ve gündüz farlarıyla çalışmasına rağmen, park lambaları yandığında sinyaller tek başına yanıyor.

Saygılar.
Muhammed Abi halleder Hocam  ;)

MRT BSRN dedi:
@MSE

Selamlar Muhammed Hocam;

Selam Eren Hocam,

Saygılar.
Murat Hocam şuan uykulu uykulu bu meseleyi idrak etmeye çalışıyorum [emoji16]

Tekrar tekrar okudum ve bi-xenon basic farlarda bulunan halojen DRL'ler (gündüz sürüş farları) ile sinyallerin çakarlı olması kodlamasından bahsediyoruz zannedersem.

Benim paylaştığım kodlama ile far anahtarı park konumundayken çakarlı yanma olayı çalışmaz. Sadece Auto ve 0 modunda çalışacak şekilde ayarlamıştım. Ancak kanalları değiştirirsek park modunda da çalışır. Hemen yazdığım kodlamaya bakıp sonra buradaki mesajımı güncelleyeceğim.

Düzenleme: Murat hocam kodlamayı aşağıdaki şekilde yaparsanız sorununuz çözülmüş olur. Ancak sorunu doğru anlayıp anlamadığımdan hala emin değilim :) araca kodlama için indiğinizde beni arayabilirsiniz. Özelden numaramı yazıyorum. 

1-  09 Cent. Elect.

2- Security Access -16 > key 31347

3- Adaptation - 10

Sol DRL için;

(16 )-Leuchte4TFL LB4-Lichtfunktion C 4

Value: Blinken links hellphase

(18 )-Leuchte4TFL LB4-Dimmwert CD 4

Value: 0

(19)-Leuchte4TFL LB4-Dimming Direction CD 4

Value: minimize

Sağ DRL için;

-(16 )Leuchte 5TFL

Value: Blinken rechts hellphase

-(18 ) leuchte 5TFL

Value: 0

-(19) Leuchte 5TFL

Value: minimize

Not: Hellphase olan değerler dunkelphase olarak seçilirse sinyal ile drl aynı anda yanıp söner.

Moderatör tarafında düzenlendi:
MSE dedi:
@gokberks Hocam ben size cevap yazıyordum bir yere gittim geldim sayfa kapanmış, az çok tahmin edebiliyorum kimin yaptığını :D

Sorunuza gelecek olursak. Bahsetmiş olduğunuz özellik Leaving Home olarak geçer. Siz araca doğru yürürken kumandadan aracı açtığınızda ışıklar yanar ve yürüme yolunuz aydınlanmış olur. Karanlık olan yerlerde çok işinize yarar. Geçenlerde @fcsrn Eren kardeşimle konuşurken gece gündüz farketmeksizin kumandadan aracı açtığınızda farların yandığını söylemişti. Araçta ışık sensörü bulunmaması nedeniyle bu şekilde çalışıyor olmalı. İsterseniz bu şekilde açılabilir.

Bunun dışında ben Eren'in söylediği çalışması sistemini öğrenmeden önce sis farlarını ayak aydınlatması olarak kodlayıp denedim. Tavandaki aydınlatmaların çalıştığı her durumda sisler de yanıyordu. Ama farkeden birşey olmuyor ha iç aydınlatma gibi yanacak şeklinde yapılmış ha Leaving Home olarak... Kodlaması paylaşıldı mı bilmiyorum Eren konuyu görünce cevap verecektir.
Abi sen zaten olayı açıklamışsın, leaving home olarak ayarlandığında sensör olmadığı için gece gündüz farketmeksizin yanıyor farlar, kapıyı açana kadar ya da kontağı takıp çevirene kadar yanıyor, gece işlevsel ve farklı bir hava katıyor buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum ama gündüz biraz saçma olabilir

Kodlama paylaşıldı mı bilmiyorum @Onur da vardı kodları sanırım
Doğrudur kardeşim kodlar bende var ihtiyacı olan varsa paylaşabilirim.
Paylaşırsanız çok seviniriz Onur hocam.
Kodları bulan ve benimle paylaşan Necati Ustadır onu belirtmek isterim :)

Buyrun

ZQMVXk.png

o80ZX7.png
Hocam ben ambiyans aydınlatması olarak denedim kumandadan aracı açınca yanmıyordu diye hatırlıyorum. Daha sonra interior light olarak değiştirdim. Kumandadan kapıları açınca yanıyor, bir süre bekleyince ya da aracı çalıştırınca sönüyordu. @necati

Ben bu kodlamayı deneyerek arkadaşa göndermiştim kuman dadan kapıyı açınca 24 sn (yanılmıyorsam) yanıyordu kilitleyince de 3 sn yanık kalıyordu. Geliştirilebilir ama

@MSE Slm. Muhammed Hocam;

Denemedim ama elinizden kurtulamayacağını bildiğimden şimdiden teşekkür ederim.

Olumlu olumsuz mutlaka dönüş yapacağım. (Arabanın yüzünü bir görebilsem  :) )

@necati hocam bende interior light olarak ayarlayınca aynen söylediğiniz gibi çalışıyordu :)

Bu arada arka sinyalleri halen yapmadım. Aslında gerek de kalmadı gibi :) çünkü şuanki halini daha çok sevdim :) sağdaki gibi ayarladım ikisinide

MRT BSRN dedi:
@MSE Slm. Muhammed Hocam;

Denemedim ama elinizden kurtulamayacağını bildiğimden şimdiden teşekkür ederim.

Olumlu olumsuz mutlaka dönüş yapacağım. (Arabanın yüzünü bir görebilsem  :) )
Aleyküm selam Murat hocam :)

Deneyeceğiniz zaman haber verebilirseniz bende telefonla katılabilirim size :)

Geçenlerde SCT forumunda bir video görmüştüm, selektör yapınca ledler sönüyordu. Merak ettim indim arabaya ve kodlamayı buldum. Oradaki arkadaşlarda kodlamasını arıyorlardı. Forumumuzun linkini verdim ve burada paylaştığımı söyledim. Konya'da yardıma ihtiyacı olan olursa yardım edebileceğimi de belirttim ve bir arkadaş mesaj attı. Bugün 2-3 saat kadar kendisiyle muhabbet ederek istediği kodlamaları yaptık ve mutlu mesut ayrıldı :) 2 gündür işlerdeki yoğunluk nedeniyle biraz yorulmuş olmalıyım ki ara sıra bazı kodlamaları yanlış yaptım ama sonra düzelttim çok şükür :)

Merhaba eski model polo için bazı kodlar,

POLO 6R

Ek yakıt: 

17- ınsturments

10- Adaptation    -- Volume to be replenished     yes

DWA Onayı

09- Cent. Elect

07- Coding    Long coding       byte 5  bit 1,4,7 seç

Kadran Selamlama

17- insturments

10- Adaptation   staging veya indicator_celebration   yes

Coming and Leaving home

09- Cent. Elect.

07- Coding   Long coding     byte 10      bit 1,2 seç.

MSE dedi:
@Orhan Hoca Aslında var bişeyler ama önceki kodlamaları Nasıl yaptığınıza bağlı.

U led gündüz farları olanların (4) Leuchte 2SL-3SL kanallarında; halojen olanların ise (4) Leuchte 4TFL-5TFL kanallarında Daytime Runing Lights seçili oluyor. Bu şekilde kodlanmış ise U led için (5) Leuchte 2SL-3SL halojen için (5) Leuchte 4TFL-5TFL kanalında sol için blinken links aktiv(bia phasen) sağ için blinken rechts aktiv (bia phasen) seçildiğinde gündüz vakti arabayı stop edip kilitlediğinizde veya akşam kısa farlar açık U ledler de açıkken U led ve sinyal çakarlı şekilde yanıyor.

U ledlerini çakarlı yapanlarda xenonlar açıkken sinyal ve U led çakarlı çalışıyor mu bilmiyorum ama paylaştığımız kodlamaya göre xenonlar açıkken çakarlı yanmaması lazım.

NOT: 2SL ve 4TFL sol DRL

3SL ve 5TFL sağ DRL

Bu işin sınırı yok xenonlarınızı fren lambası olarak bile ayarlayabiliriz. Her türlü çılgınlığa açığız. Gerçi benimki fazla oldu, saçma sapan şeyler de yapmamak lazım [emoji23]

Farlar ayni kaliyor ledler ve sinyaller cakarli oluyor grne hocam bende acik

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz önce 2015 TDI Leon'da Lap Timer özelliğini açtım

c2c779f9448c7cfef2b67d553cdedf8b.jpg

Bir de Media ekranını karbon görünümlü yaptım

7db13b428dba307c27b0ce01ab57ccb1.jpg

Sonra Media ekranını benim arabada denedim. Olmasına oldu ama yamalı gibi oldu. Bizimkine uygun değil :)

8fd312b29eb529d4b670807dc312106f.jpg

627bf786d9d54474644552bcc64286df.jpg

Orhan Hoca dedi:
bazı arkadaşlarda Akü değeri nasıl açılmıyorsa bende de bu laptimer bir türlü açılmadı kodlamaya rağmen. gerçi çok işe yaramayacak ama.  s=bilmem

@MSE
Hocam çalışacak olsa çalışırdı ya. Leonda Açılması yönünde inancım da yoktu. Hatta aktif ettim açılmadı dimi dedim kapatıyordum ki olmuş dedi arkadaş :)

Akü değeri ile ilgili sıkıntıyı servise bir sorayım bakalım. Salı ya da çarşamba günü servis yolu göründü. Kapıdaki led arızalıymış değiştirecekler. Servis danışmanım "bozabildiğin kadar boz abi garantinin bitmesine az kaldı" dedi :)

Merhaba sağ ve sol aynalardaki ışıkları amerikan park özelliği olarak kullanabiliyor muyuz?

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yine sıkıldım yine arabaya indim yine kurcaladım durdum Golf'ü :D

Buyrun çalışma ortamını merak edenler için gelsin :)

11c4f40a882031d49724a90c28d77331.jpg

DRL'leri akşamları kısa farlarla beraber yanacak şekilde ayarladım. Yalnız %100 yapınca akşam çok göz alıyor bu sebeple %50 olarak ayarladım. Kısa farlar açıkken sinyal verince DRL'ler de göz kırpıyor ve %5 - %50 şeklinde yanıp sönüyor. Gündüz Selektörde %5 - %100 aralığında çalışırken kısa farlar açıkken selektör yapılınca %5'e düşüyor. Selektörü bırakınca tekrar %50 yanıyor.

6c6bdb37837118761fb47cb154083963.jpg

Farlarla oynayınca akümüz de erken pes etti :) Start stop haram oldu resmen. Akü dolana kadar çalışmıyor, unuttum Nasıl bişey olduğunu :)

b7dbee12c287f96f962f837685d19727.jpg

@Orhan Hoca

Geri
Üst Alt