VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Bu arada aracına kodlama yaptığımız Leon sahibi arkadaşımız bir video paylaşmış.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MSE

hocam araç dile gelip isyan edecek "abi yeter valla neremi yakacağımı şaşırdım" diye  8D

Orhan Hoca dedi:
golf içi yaşam alanı ve kodlama merkezin çok klas gözüküyor  :'(

sis farla beraber de çok güzel olmuş sinyaller..  gündüz farın ışık şiddetini düşürünce keskinlik ve net olarak hareket tarzı artmış sanki. daha hoş olmuş.

gündüz farları el frenine bağlamadın mı Muhammed hocam. bağladın da mı %40 a düştü. o zaman çok vakit geçirip çok çalışıyorsun.  s=s18

@MSE
Teşekkürler hocam :)

Gündüz farının tam sönmesi mi iyi yoksa %5'e düşmesi mi hocam ? Sisler yavaş kalıyor o yüzden iptal ettim bir de polis amcalar kızabilir diye düşündüm.

Gündüz farları el frenine bağlı da video çekmek için indirdim :) Daytime runing lights olarak çalıştığında %100 yanıyor. Park konumunda %40, kısa farlarla %50 oldu. Hangi konumda olduğuna bağlı olarak en yüksek değerden %5e düşerek sinyal veriyor şuanda.

maniax dedi:
@MSE

hocam araç dile gelip isyan edecek "abi yeter valla neremi yakacağımı şaşırdım" diye  8D
Hocam sinyalde selektör falan deneme amaçlıydı merak etmeyin :) akşamları DRL'ler yanmıyordu onları açtım sadece.

@MSE Muhammed Hocam emeğine sağlık.

''DRL'leri akşamları kısa farlarla beraber yanacak şekilde ayarladım. Yalnız %100 yapınca akşam çok göz alıyor bu sebeple %50 olarak ayarladım. Kısa farlar açıkken sinyal verince DRL'ler de göz kırpıyor ve %5 - %50 şeklinde yanıp sönüyor. Gündüz Selektörde %5 - %100 aralığında çalışırken kısa farlar açıkken selektör yapılınca %5'e düşüyor. Selektörü bırakınca tekrar %50 yanıyor. '' şunların kodlarını ayrı ayrı yazma imkanın olur mu?

Süper olmuş, Allah nazardan korusun.

Şimdiden teşekkürler.

MRT BSRN dedi:
@MSE Muhammed Hocam emeğine sağlık.

''DRL'leri akşamları kısa farlarla beraber yanacak şekilde ayarladım. Yalnız %100 yapınca akşam çok göz alıyor bu sebeple %50 olarak ayarladım. Kısa farlar açıkken sinyal verince DRL'ler de göz kırpıyor ve %5 - %50 şeklinde yanıp sönüyor. Gündüz Selektörde %5 - %100 aralığında çalışırken kısa farlar açıkken selektör yapılınca %5'e düşüyor. Selektörü bırakınca tekrar %50 yanıyor. '' şunların kodlarını ayrı ayrı yazma imkanın olur mu?

Süper olmuş, Allah nazardan korusun.

Şimdiden teşekkürler.
Hocam kodlamalar arttığı için bazen çakışma oluyor. Ben yaptığım kodlamayı paket halinde vereyim siz aynı olanları atlarsınız :) Ezberden yazıyorum siz orijinallerinizi fotoğraflayın sıkıntı olmasın :) çoğu aynıdır zaten.

SOL

(4) Leuchte 4TFL

Value: Daytime Runing lights

(5) Leuchte 4TFL

Value:not aktiv

(6) Leuchte 4TFL

Value: 100

(7) Leuchte 4TFL

Value: Always

(8 ) Leuchte 4TFL

Value: Abblendlicht links (Sol DRL'nin kısalarla birlikte %50 güçte yanması)

(9) Leuchte 4TFL

Value: not aktiv

(10) Leuchte 4TFL

Value: 50

(11) Leuchte 4TFL

Value: maximize

(12) Leuchte 4TFL

Value: Standlich vorn

(13) Leuchte 4TFL

Value: Parklicht links

(14) Leuchte 4TFL

Value: 40

(15) Leuchte 4TFL

(16) Leuchte 4TFL

Value: Lichthuppe generell

(17) Leuchte 4TFL

Value: Blinken Links Hellphasee

(18) Leuchte 4TFL

Value: 0

(19) Leuchte 4TFL

Value: minimize

SAĞ

(4) Leuchte 5TFL

Value: Daytime Runing lights

(5) Leuchte 5TFL

Value:not aktiv

(6) Leuchte 5TFL

Value: 100

(7) Leuchte 5TFL

Value: Always

(8 ) Leuchte 5TFL

Value: Abblendlicht rechts (Sağ DRL'nin kısalarla birlikte %50 güçte yanması)

(9) Leuchte 5TFL

Value: not aktiv

(10) Leuchte 5TFL

Value: 50

(11) Leuchte 5TFL

(12) Leuchte 5TFL

Value: Standlich vorn

(13) Leuchte 5TFL

Value: Parklicht right

(14) Leuchte 5TFL

Value: 40

(15) Leuchte 5TFL

(16) Leuchte 5TFL

Value: Lichthuppe generell

(17) Leuchte 5TFL

Value: Blinken Rechts Hellphase

(18) Leuchte 5TFL

Value: 0

(19) Leuchte 5TFL

Value: minimize

Moderatör tarafında düzenlendi:
MRT BSRN dedi:
@MSE teşekkürler Muhammed Hocam
Hocam DRL'lerin akşam yanması hoşuma gitmedi iptal ettim. Onun yerine kısa farlar açıkken sinyal verince DRL'ler de yanıp sönecek şekilde ayarladım.

Arkadaşlar giresunda oturuyorum bana en yakın tavsiye edeceğiniz kim var kodlamalarla ilgili

Arabam 2013model midline plus

Orhan Hoca dedi:
Arabam 2013model midline plus

@Orhan Hoca
Muhammed hocam . hüseyin hocamla whatsapptan görüşmeyi yaptık. inş haftaya cumartesi bir buluşma yapacaz kodlama için.

kendisi yeni sis farını taktırmış. bunun için kodlama mı yapılması lazım. bunu hiç yapmadım bu zamana kadar kodları nedir. aracı midline plus mış.

@Hüseyin380
Orhan hocam ne şekilde montaj yapılmış acaba. Çalışıyor mu şuan sis farı ? Kablolamayı bilmiyorum ama halihazırda kablo sis farının oraya gidiyorsa ve yalnızca soketi takmak kaldıysa kodlaması kolay. Siz arkadaşla buluştuğunuzda beni ararsanız telefonda yardımcı olurum inşallah.

Hocam sis farı takıldı ama ne zorluklarla midline plus araçta sis farı düğmesine gelen kablolarda ön sis farı için elektrik yokmuş usta far anahtarı üzerinde bulunan ledteki elektrikten bir devre yaparak elektrik aldı ve şuanda sis farı aktif çalışıyor ancak ön sis farı açmak için bir kere çektiğimde arıza lambası yakıyor araç @Orhan Hoca

Hüseyin380 dedi:
Hocam sis farı takıldı ama ne zorluklarla midline plus araçta sis farı düğmesine gelen kablolarda ön sis farı için elektrik yokmuş usta far anahtarı üzerinde bulunan ledteki elektrikten bir devre yaparak elektrik aldı ve şuanda sis farı aktif çalışıyor ancak ön sis farı açmak için bir kere çektiğimde arıza lambası yakıyor araç @Orhan Hoca

Hocam elektrik konusunda @necati hocamıza danışmak gerekir. O anlar sizin ustanın ne yapmaya çalıştığını.

@yusuf hocam sizin sis farının montajı nasıl yapılmıştı ?

Orhan Hoca dedi:
arıza lambası söndürme kodlaması nasıl.

bizdeki 37. kodlama işe yaramaz değil mi?

@MSE
Hocam elektriği ne şekilde almışlar o önemli. Far anahatrındaki led dedi hocam ama o kısma vakıf değilim. Arızada ne yazıyor tam olarak ? Sis farlarının kendi kanalından almamışlarsa işe yaramaz.

Geri
Üst Alt