VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Arızada aydınlatma arızası hocam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben bir yerde şöyle bir yazı buldum İbare şöyle

Midline araçlara uygulanabilmesi için BCM ünitesinin değişimi gerekmektedir. Ünite bedeli 1150 TL dir + 700 TL + 150 TL işçilik =2000 TL sis farı sanırım bizim modülde ön sis için elektrik yok [emoji52]

Bu sebepten dolayı ya arka sis farına bağlanacak yada farklı bir anahtar takılacak toros misali [emoji2]

Hocam nasıl yapıyorlar ama o önemli bcm değişmeden nasıl yaptılar acaba @Orhan Hoca

Hüseyin380 dedi:
Hocam nasıl yapıyorlar ama o önemli bcm değişmeden nasıl yaptılar acaba @Orhan Hoca

Hocam bcm'nin değişmesine gerek yok. Sis farının soketi bellidir ancak boştur. Orayı bulup kablo çekmek lazım.

00d6070865ea143a00c37e22754b1ae8.jpg

b87c5d5ea53861555807174601c1fbb7.jpg

87a0476f9f980441d9a894aa2c9ee835.jpg

En yakın zamanda bunu ustama uygulatarak size dönüş yapacağım çok teşekkürler

Hüseyin380 dedi:
En yakın zamanda bunu ustama uygulatarak size dönüş yapacağım çok teşekkürler

Soketleri tespit etmeye çalışıyorum ama henüz bişey bulamadım.

Edit: şimşekler çakmaya başladı

Moderatör tarafında düzenlendi:
sol sis BCM T46b/45 artı

sağ sis BCM T46b/5  artı

@Orhan Hoca

Hocam sis farlarına yapacağınız hiçbir kodlama %99 çalışmayacaktır. Onların çalışması için merkezi ünitede değişilik lazım bildiğim kadarı ile. Ben Ender elektroniğe yaptırdım. Sırf orjinal gibi olması için 500 TL verdim montaja sadece :)

Belki arıza lambasının yanmasını engelleyebilirsiniz.

Bcm ünitesine kablo ekleme yapsaymıs usta işler çok daha kolay olurmuş. Şuan ne yapsanız bu haliyle Arıza yakacaktır. şayet orjinal bir kablo ile bcm ünitesine takılmış olarak yapılan bir sis farında problem olmaz düşüncesindeyim :)

çünkü kodlama için aracın bcm ünitesindeki bilgiyi okuması ve ona göre kod girilmesi vari bir işlem gerekli oluyor.

necati dedi:
sol sis BCM T46b/45 artı

sağ sis BCM T46b/5  artı
Necati hocam çok teşekkür ederim.

Orhan Hoca dedi:
hocam anahtardan tek basıp kilidi açmakla katlanır aynanın açılmasına bakabildiniz mi. nasıl olacak bizde?

@MSE
Hocam baktım da bulamadım. Uygun bir zamanda siz ve ben araçlara inelim sizde bizimkinden farklı ne var onu bulmak suretiyle bulmaya çalışalım olur mu :)

yusuf dedi:
@Orhan Hoca

Hocam sis farlarına yapacağınız hiçbir kodlama %99 çalışmayacaktır. Onların çalışması için merkezi ünitede değişilik lazım bildiğim kadarı ile. Ben Ender elektroniğe yaptırdım. Sırf orjinal gibi olması için 500 TL verdim montaja sadece :)

Belki arıza lambasının yanmasını engelleyebilirsiniz.
Yusuf hocam Necati hocamın paylaştığı bilgi sayesinde ustasına orijinal montaj yaptırabilir Hüseyin hocamız. Kodlama işini de hallederiz inşallah orijinali gibi olur :)

Geri
Üst Alt