bende aklımda olanları tek tek geri alarak kapatıyorum fakat kurcalarken aktif ettiğim ve ne olduklarını unuttuğum özellikler var.vag comdan reset atmak gibi bir olayda olmuyor sanırım.Orhan Hoca dedi:Ben hiç yapmadım bilmiyorum hocam. kodları tek tek geri alıyorum ihtiyaç olması halinde.merhabalar uzun süreden beri kodlama konusunun takipçisiyim.golf 7 aracımın bir çok özelliğini kendi kablom ile açtım.
kodlama yapmaya başlamadan önce txt. olarak orjinal kodları yedekledim.benim merak ettiğim aracımı orjinal fabrika ayarlarına nasıl çevirebilirim.şimdiden ustalara teşekkürler.
Orhan Hoca dedi:Hocam Sign assiste bir bakar mısın bende en fazla 70 hız tabelasını okuyor sınırlı uyarısı veriyor sizde nasıl işlevi?
@Navfree
Tamam hocam doğrusun. araçta ACC ve Front assist varsa.Hocam araç şekli ACC ve front asistle geliyor diye düşünüyorum.Konu başlığındaki kodlamaların aynısını mı yaptınız? benim ekranda araç şekli yok.
acaba yeni bir kod mu dahil ettiniz. yoksa son modelde ekran göstergesi araç figürlü mü açılıyor bunu merak ettim.
@yusuf
@Navfree
arkadaşlar teşekkürler. Araç görüntüsü o an önümde araç olduğu için oluştu, sizde olmaması sizde olmayan bir özellikten mi onu bilemem ama bende evvelinde de bu şekildeydi zaten, Lane Asist ile ilgili değil. Sign Asist de 30-70-80 okuyor gördüğüm kadarıyla.@Navfree Hocam hayırlı olsun [emoji4]
iPhone using Tapatalk
@silvershadowsilvershadow dedi:@AKL
Değerli Hocam;
Retrofit veya upgrade olarak da tabir edilen mevcut donanımı yükseltme talebini servisler soğuk karşılar veya çoğunlukla reddederler.
Sadece soket sokete tak çıkar durumu değil mevcut parçayı şasi numarasına tanıtma ve sahip olduğu özellikleri diğer donanımlarla ilişkilendirme işi ciddi ve zahmetli bir iştir.
Söz gelimi direksiyon tuş takımı için Gateway'i değişen bir araçta bile tanıtma işlemi yapılmazsa bu işlevlerin çalışmadığı görülmüş. Hele ki sizin taktırmayı düşündüğünüz parça hıza da duyarlı olacağından hız merkezi ile bağlantısının olması gerekir ki; bu da mutlaka VAG ile bazı özelliklerin açılması gereklidir anlamına gelmekte. Serviste sadece soket sokete takma işlerini bilirler. Ben far değişimini geçtik en basit "perde" yi bile takmaktan çekindiklerini gözlerimle gördüm kulaklarımla işittim.
Dolayısıyla dışarıda özel servis veya atölyelerde yaptırabilirsiniz. Bunda da İstanbul'daysanız Ender veya Apdullah Usta seçenekleri mevcut. Bu ilk olasılık
Her halükarda fabrikasyon olarak taktırmak istediğinizde daha ucuza geleceği kesin olduğundan siparişi iptal edip bir sonrakini bir ay fazladan beklemeyi göze almanız yeterli.
Çok şükür daha iyiyim Erkan hocam teşekkür ederim.erkanz dedi:@MSE Muhammed Hocam dilerim daha iyisindir. Belirttiğin coming&leaving home da tadımlık amerikan park bana çok cazip geldi, paylaşabilirsen kablom geldiğinde denemek üzere kayıtlarıma alırım
Bu arada Golf V için aşağıda linkini bilginize sunduğum bir kaynak dosya bulmuştum ve VCDS arşivime eklemiştim. Malum Golf V lerde kodlama biraz sıkıntılı ama bir göz atabilirseniz bence işe yarar doneler mevcut içeriğinde. Sizi de bununla uğraştırıp kendime zaman kazandırmış olurum belki
https://www.dropbox.com/s/buv2e0zf4pp1mfx/VW_MKV_VAGCOM_Tweaks_And_Info.pdf?dl=0
Ben talibim bunaMSE dedi:Değerli hocalarım Vag Com Kodlamalar konumuza taze kan lazım. Özellikle ışık kodlamaları ile ilgili yeni fikirler bekliyorum.
Amerikan parkı beğenen ancak gece gündüz yanması olayına karşı çıkan, tadımlık Coming Home & Leaving Home'da yansın bir görelim diyen varsa kodlamasını paylaşalım
Böyle bir opsiyon mevcut değil hocam.xMaganda dedi:@Orhan Hoca m bilgim yok da bu golf 7 de bagaj kapağı açma kapama otomatik oluyor mu. Tuşla yani ya da kumanda ile.
Heh işte valla masraflı bişey değilse yapılcaklar listesine eklerim. Takipteyim. Passattan alıştım işe yaradığı yerler oluyor.Orhan Hoca dedi:Abi her taraftan Necati hocam çıkıyor . meğersem o yapmış.Eyvallah @Orhan Hoca m sağolasın.
Değerli hocama soralım nasıl yapmış ve uygulamadan memnun mu?