VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Orhan Hoca dedi:
kuzen 2012 passat aldı. gece otomatik açılan far yanmıyor diyor.  Coming home dan mı bahsediyor. bu kodlamaların içinde var mı?

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-passat-b7.php

@MSE
Hocam otomatik açılan far tabiri biraz geniş oldu sanki :) leaving home'dan da bahsediyor olabilir. Normal far sensöründen de bahsediyor olabilir. Yani hava kararınca yanmasından. Coming home'un otomatiğe alınması olayı Passatta da var.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bence de hocam. ch sinyal kolundan mı passatta? kodlamayla açmam lazım.
Evet hocam selektör yapmak gerekiyor. Kodlama ile otomatiğe alabilirseniz iyi olur :)

MuratÇKRKÇ dedi:
Nette dolaşırken şöle bir şey buldum, bilgisi yada fikri olan varmı ? :)

Kesin olan bişey varsa o da bunun benim 5.8" Media'da yapılamadığıdır :)

MuratÇKRKÇ dedi:

Kesin olan bişey varsa o da bunun benim 5.8" Media'da yapılamadığıdır :)

MuratÇKRKÇ dedi:

Ne güzel olurdu kurcalar dururduk ya :)

@MuratÇKRKÇ Hocam başıma iş açtın şimdi [emoji23]

iPhone using Tapatalk

@MSE

@MuratÇKRKÇ

@Orhan Hoca

Murat Hocam, Muhammed Hocam çok iyi bilir bir şey dikkatimi çektiyse ve bundan bize azıcık da olsa fayda gelme ihtimali varsa kurcalamadan bırakmam mümkün değil :)

Muhammed Hocam, Murat hocamızın paylaştığı videoda yer alan içerik MIB1 platformlu Discover serisi cihazlar üzerinden bazı yerlerde "Yeşil Mühendis Modu", bazı yerlerde de "Gizli Menu" olarak isimlendirilen, bildiğimiz vcds kodlarını, daha doğrusu detaylarını mevcut infotainment ekranı üzerinden yapabilmemizi sağlayan bir arayüz. Kısacası mevcut infotainment sistemini hacklemek desek daha doğru bir tabir olur. 8D Bazı yurtdışı forumlarda gezerken de kısmen  dikkatimi çekmiş ancak sadece Discover Pro serisine özel olduğunu zannederek pek üzerine gitmemiştim.  s=s18 bkz: http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=14553

Bu mod ile sistemin ana kök dizinlerine müdahale edilebilme imkanı olduğundan uzman ellerde yapılabilecek oldukça fazla şey var tahminim ama henüz bu konu oldukça yeni globalde de  :) Yapılan yorumlara göre Discover Media serisi infotainment cihazların bir çoğu aynı altyapıyı paylaşıyor ve bizim varlığından dahi haberimizin olmadığı bazı özellikleri kısmen de olsa aktive edebilme imkanı sunabiliyormuş. Örneğin sadece Pro serisi için geçerli olmak üzere araç içi WLAN kurabilmek, multimedya cihazlara internet paylaştırmak ve hatta henüz çözmeye çalıştıklarını belirttikleri mirrorlinki aktive edebilmek gibi.

https://player.vimeo.com/video/149395473Yalnız ne kadar güvenli ya da sistemi resetleme/kitleme riski var iyice irdelememiz gerek.  Murat Hocamın paylaştığı videoyu yükleyen Ankk Vagcom bu menunün sadece Odis yazılımı (Offboard Diagnostic Information System software) ile aktive edilebileceğini belirtmiş ancak yine yukarıda linkini paylaştığım forum sayfalarında aşağıdaki şekilde menunün aktive edilebildiği belirtilmiş (konu sahibi tarafından) ama oldukça basit olacak şekilde anlatmasını istediği bir kullanıcıya aşağıdaki şekilde yanıt vermiş.

- For us dummies can you tell me how to enable WLAN step by step please. VCDS...5F? Then Adaption...? Then?

* This is not recommended for Dummies, I'm sorry. Stuff is experimental and brings you errors at the moment.

MIB1 serisi özellikle Pro serisi cihazlarda bu menuyu aktive etmek için VCP kullanmak gerekiyormuş (farklı bir yazılım, oldukça yabancısıyım) , malum yurtdışında alem pro kullanıyor tabi  s=s20 ama son sürüm VCDS kablo ve yazılımları ile de bazı Pro sistemlerde menuyu açma imkanı olabiliyormuş. Denemek isteyen olursa şöyleymiş, Muhammed Hocam 5.8 için detaylıca kurcalayacağım fırsat buldukça emin olabilirsin :mad:

"Since the last VCDS version, some Discover Pro units became accessible.

All you have to do is enable Developer mode in Adaptation of Module 5F."

@erkanz yine akşam akşam yandı beynim Erkan hocam [emoji16] Murat hocamın paylaştığı videoyu görür görmez arabaya indim ama elim boş döndüm. Paylaştığınız linke bende bakayım. Ayrıca DV52 üstadımızın bu konuda bir çalışması olmuş mu acaba ?

Ben @Noswagen Hakan hocamın android 10.2" ekranından alcam ya geçen gün kendisiyle konuştuk anlata anlata bitiremedi :) sadece 1.750 TL'cik :)

@erkanz

Benimde merak ettiğim bizlere yararı olucak şekilde kullanma imkanımızın olup olmadığıydı. Yine anladığım üzere yurtdışındaki abiler keyfini sürerken biz iç geçirmeye devam edicez. Umarım ilerleyen zamanda dahada açıklığa kavuşur bu sistem ve ünitesi destekleyen arkadaşlar var ise onlar kullanabilir :)

@MSE Muhammed Hocam estağfurullah, daha detaylandırmadık ki [emoji23] DV52 genel itibariyle vcds ve ambulans modu ile ilgilendiginden crack kısmıyla pek ilgilenmemiş henüz ama tekrar bir kurcalamayalım hocam, neden olmasın [emoji4]

@MuratÇKRKÇ Murat Hocam iç geçirmemiz sadece Promuz olmadığından olur, diğer türlü kodlama vs gibi konularda global ile eşzamanlı hatta bazı konularda önde bile gidiyoruz [emoji4]

@Noswagen Hakan hocam geçen de sordum hatta, kendine saklayacaktın madem ne diye gösterdin bize bu sistemi, hem Muhammed Hocamızın da aklını çelmişsin haberimiz yok [emoji23] en kısa zamanda bol resimli ve hatta videolu detaylı bir yazını heyecanla bekliyoruz.

iPhone using Tapatalk

erkanz dedi:
@MSE Muhammed Hocam estağfurullah, daha detaylandırmadık ki [emoji23] DV52 genel itibariyle vcds ve ambulans modu ile ilgilendiginden crack kısmıyla pek ilgilenmemiş henüz ama tekrar bir kurcalamayalım hocam, neden olmasın [emoji4]

@MuratÇKRKÇ Murat Hocam iç geçirmemiz sadece Promuz olmadığından olur, diğer türlü kodlama vs gibi konularda global ile eşzamanlı hatta bazı konularda önde bile gidiyoruz [emoji4]

@Noswagen Hakan hocam geçen de sordum hatta, kendine saklayacaktın madem ne diye gösterdin bize bu sistemi, hem Muhammed Hocamızın da aklını çelmişsin haberimiz yok [emoji23] en kısa zamanda bol resimli ve hatta videolu detaylı bir yazını heyecanla bekliyoruz.

iPhone using Tapatalk
İngilizcem derdimi anlatacak kadar bile olmayada satır aralarında dikkatimi çeken bazı şeyler oldu akşam şartlar müsait olursa denerim. Bozarsam da artık 10.2" android alırım ne yapalım sağlık olsun [emoji1]

yusuf dedi:
2 adet kablom şu an istanbul'a giriş yaptı ;)
Hoşgelmişler Yusuf hocam :) Benimki de 10 güne gelir. Sizin fazladan aldığınız kablo lazım mı şuan :D

Geri
Üst Alt