VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Şimdilik 12.12.3 kablo ile idare ediyorum abi 15.7 alirxpress'ten sipariş verdim muhammed'in kablosu benden önce gelirse gönderecek ama bana bekliyoruz [emoji4] Bu arada biliyorsunuzdur belki hatırlamıyorum ama teyp ekranının arka planını karbon yaptık bugün arkadaşın leon'unda sizin highline ekranlardada olacaktır bu kodlama deneyebilirsiniz isterseniz. 5f kısımına girdikten sonra coding'ten byte 17 bit 0 işaretli orjinalde bit 0'daki tiki kaldırıp bit 1'i işaretliyosunuz sonra teybe reset atıyosunuz uzun basıyosunuz yani kapatma tuşuna sonra arka plan karbon [emoji4]Sent from my iPhone using Tapatalk
Dostum ben bunu zamanında denedim ancak bizde pek kararlı çalışmıyor.

55d5fd88965edbe87e8b82f75e7b42fb.jpg

a52db8b0d9c79ba1983f1551d884b08a.jpg

6607e46846a37f9c9a9dc96e613163c3.jpg

Leonda bu şekilde:

ede72df2b37ad4c08399f656de7028ff.jpg

d1f0803a13f9d010a42b28284c9aa6d9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Değerli Hocalarım@MSE Muhammed ve@yusuf Yusuf hocalarımızla hemfikir olarak özellikle Gen2 olarak adlandırılan yeni nesil MIB II'lerdeki yeni kodlama imkanlarını aktive etmek için 15.7.3 sürüm bir kablo temin etmemiz şart olacak. Yepyeni kodlar bizleri bekler [emoji4]

@silvershadow

@Orhan Hoca

iPhone using Tapatalk

Değerli Hocalarım@MSE Muhammed ve@yusuf Yusuf hocalarımızla hemfikir olarak özellikle Gen2 olarak adlandırılan yeni nesil MIB II'lerdeki yeni kodlama imkanlarını aktive etmek için 15.7.3 sürüm bir kablo temin etmemiz şart olacak. Yepyeni kodlar bizleri bekler
emoji4.png

@silvershadow

@Orhan Hoca

iPhone using Tapatalk
yani ben :)

ÜÇÜNCÜ FREN LAMBASI İLE İLGİLİ KODLAMALAR (1/2)

09 - Central Elect.

16 - Security - 31347

10 - Adaptation 

Ani fren flaşörlerine dahil olması için

(5) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion B 22

Default değer: not active

Yeni değer: Aktive Blinkfunktion hat ein auf 1 gesetztes zugeordnetes Bit in pa_dynamisch_blinken

(8) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion C 22

Yeni değer: Blinken links Dunkelphase

(9) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion D 22

Yeni değer: Blinken rechts Dunkelphase

(11) Leuchte22BR MA57-Dimming Direction CD 22

Default değer: maximize

Yeni değer: minimize

(12) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion E 22

Yeni değer: Brake Lights

(14) Leuchte22BR MA57-Dimmwert EF 22

Default değer: 0

Yeni değer: 100

(16) Dyn.turn signal modes-Warnblinken_Zuendung_EIN

Yeni değer: active

(17) Dyn.turn signal modes-Warnblinken_Zuendung_AUS

Yeni değer: active

@MSE  @Orhan Hoca
Bunu kodlamıştım diye hatırlıyorum ben. acaba bu farklı yada yeni olan mı ? Benim denme şansım olmadı çalışıp çalışmadığını. tecrübe eden oldumu acaba? 

@Ender Hocam ben de yarın kısmetse kodu deneyeceğim ancak deneme imkanı için trafiğe kapalı bir yol, tam zamanında video çekebilecek bir arkadaş ve tabi uygun bir hava gerekiyor [emoji4] Yalnız bu kod daha taze düştü globale bildiğim, emin olmak için kendi yaptığınız ile kıyaslayabilir misiniz rica etsem?

Ayrıca; aynı lambanın kilit açma kapamada yanıp sönmesi ve geri viteste de yanması şeklinde iki yeni kod daha mevcut, onları net görebiliriz. Eğer denemem başarılı olursa o kodları da hemen paylaşacağım kısmetse.

iPhone using Tapatalk

Uzun zamandır aklımızı kurcalayan, yaptığımız kodlamaların neler olduğunu geriye dönük görebilme imkanını nasıl sağlarız sorusunun cevabını sanırım bulduk değerli hocalarım :) Ancak en baştan çok güvenli bir yol olmadığını belirteyim, detayını mesajımın sonunda belirttim.

Hepinizin bildiği üzere vag kodlaması için en başta yapmamız gereken adaptation map oluşturma konusunu (yani aracımızın fabrikasyon değerlerini kaydedip arşivleme) es geçiyorum.

Ross-tech kurulum klasörünüzün içerisinde yer alan VCDS>Debug>CodingLog.txt dosyasına göz atarsanız, yapmış olduğunuz tüm kodlamaları (long codingler dahil) görebilirsiniz.

Kendi aracımdan örnek: (dün kilit açma/kapama sesinin ayarını yeniden kurz seviyesine çekmiştim)

Address 09:5Q0 937 084 AJ recoded (ADP-(3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn) from kurz  to normal   Wednesday,27,January,2016,19:59:42:53046
Address 09:5Q0 937 084 AJ recoded (ADP-(3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn) from normal  to kurz   Saturday,30,January,2016,18:31:05:53046

ya da sadece belirli bir bölümün kod değişikliklerini görmek istiyorsanız:

Örn: STG 09 Central Elect. BCM değişikliklerini manuel olarak almak için (csv excel) Applications>Controller Channel Map'ten aşağıdaki ekran görüntüsünü referans alabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 1600

Gelelim mesajımın başında neden çok güvenli bir yol olmadığını açıklamama; @MSE Muhammed Hocamızın kulakları çınlasın DV52'nin bu yedekleme ile ilgili yakaladığı bir detay var:

1. Ross-tech yazılımı codinglog.txt isimli log dosyasını biz kodlama komutunu verdiğimiz anda yazıyor, yani kodlamanın başarılı olup olmadığını program onaylamadan yapılmış gibi yazıyor. Bu durumda bazı kodları değiştirdik ancak çalışmadı ve yaptığımız değişiklikleri geri almak için bu dosyaya %100 güvenemeyiz. Aklıma gelen tek çare, henüz sonuçlar taze ve araç başında iken çalışmayan kod komutlarını ilgili log dosyasından silebiliriz.

2. Kendi log dosyama baktığımda aklıma ilk gelen şu oldu. Kodlama ve uzun kodlamalar için iki farklı driver kullanıyoruz malum, haliyle 14 driver varken 12 sürüm driver kurulamayacağına göre sürekli bir uninstall durumumuz var. Hal böyle olunca oluşturulan bu log dosyalarının ömrüde kısa olacaktır. Uzun lafın kısası hocalarım ilk kodlama öncesi adp map almayı ve sürüm driverı değiştirmeden önce başka bir klasörde yedekleyip güncelleyeceğimiz codinglog dosyamız olmasına ve başarısız kod girişimlerini yedeğimize dahil etmemeyi alışkanlık haline getirebilirsek işimiz oldukça kolaylaşacak kanaatindeyim :)

@Ender @yusuf @silvershadow @Orhan Hoca
Bu iyi bir habere benziyor :)  lakin yapılacak kurcalamaların dahi orjinal kablo kullanılarak yapılmasını şiddetle tavsiye ederim. gelişmeleri takipteyim.

Not: bu aralar faz aracla ve kodlamalarla uğraşamadım  kızımın biraz rahatsızlığı vardı çok şükür geçti. herkese Teşekkürler iyi forumlar.

@Ender Hocam geçmiş olsun, sağlığı ve mutluluğu daim olsun inşallah.

iPhone using Tapatalk

@Ender Hocam geçmiş olsun, sağlığı ve mutluluğu daim olsun inşallah.

iPhone using Tapatalk
Teşekkür ederim 50-60 günün ardına artık kızımız çok iyi. Bugünde ona ayırdım tamamen şimdi çok sağlıklı ve mutlu. Allah hepimize Sağlık sıhhat versin. Selamlar Teşekkürler.

@Ender Hocam ben de yarın kısmetse kodu deneyeceğim ancak deneme imkanı için trafiğe kapalı bir yol, tam zamanında video çekebilecek bir arkadaş ve tabi uygun bir hava gerekiyor [emoji4] Yalnız bu kod daha taze düştü globale bildiğim, emin olmak için kendi yaptığınız ile kıyaslayabilir misiniz rica etsem?Ayrıca; aynı lambanın kilit açma kapamada yanıp sönmesi ve geri viteste de yanması şeklinde iki yeni kod daha mevcut, onları net görebiliriz. Eğer denemem başarılı olursa o kodları da hemen paylaşacağım kısmetse.

iPhone using Tapatalk
Aynısı gibi duruyor Kodlama hocam.Ben kokladım fakat aktif olup olmadığını deneyemedim malesef [emoji1]

One Life Live it.!!!

Dostum ben bunu zamanında denedim ancak bizde pek kararlı çalışmıyor.
55d5fd88965edbe87e8b82f75e7b42fb.jpg

a52db8b0d9c79ba1983f1551d884b08a.jpg

6607e46846a37f9c9a9dc96e613163c3.jpg

Leonda bu şekilde:

ede72df2b37ad4c08399f656de7028ff.jpg

d1f0803a13f9d010a42b28284c9aa6d9.jpg

f12225b2685cace984bfdac5021e5f4a.jpg

sanırsam oldu. fakat benim 17 coming kısmında 0 dan 8 e kadar sıralama vardır ve 3 .biti denedim bi değişim olmadı bende 1. biti yaptım Karbon radyo ekranı okey [emoji1]

One Life Live it.!!!

@Ender

Hocam diğerlerini görmek isterseniz LCode2'yi açmanız lazım üst taraftan.

Carbon görünüm oluyor ama tema biraz saçmalıyor. Herşeyin etrafı beyaz çerçeveli ve karbon görüntüyü gölgeleyen kısımlar mevcut

sanırsam oldu. fakat benim 17 coming kısmında 0 dan 8 e kadar sıralama vardır ve 3 .biti denedim bi değişim olmadı bende 1. biti yaptım Karbon radyo ekranı okey
emoji1.png

One Life Live it.!!!
Buna bayıldım tek kelimeyle..

Buna bayıldım tek kelimeyle..
Murat hocam 2. biti denediğimde sanki ekran hafiften iki renge bölündü gibi oldu ama tam da emin değilim. ama bahsettiğim gibi  İnfer. 5  den Coding - loncoding  17 Byt  dan sonra 0-8 arası bit tıklama seçenekleri var bende tam olmasa da  başka model  ve donanımlı medyalarda olabileceğini düşünüyorum. özellikle 6.5 inç ve daha üst medya cihazlarında. Ayrıca Yol bilgisayarı ekranında da karbon görünüm yaparken 3 seçenek vardı. bende yine sadece tek kabul gören kod Karbon olması idi. yani ordada 3 seçenek var açılabilen modeller için :)  ilgililere duyrulur. 

@Ender

Hocam diğerlerini görmek isterseniz LCode2'yi açmanız lazım üst taraftan.

Carbon görünüm oluyor ama tema biraz saçmalıyor. Herşeyin etrafı beyaz çerçeveli ve karbon görüntüyü gölgeleyen kısımlar mevcut

Muhammed Hocam diğerleriyle ilgili bir görselin varsa paylaşırmısın ona göre kodlarım bende :)  demeişsin anlaşılan

Vag kodlamaya başlamadan önce neler yapmalıyız. Bir hata yaparsak nasıl geri alırız. Tüm bunların cevabını burada konuşacağız. 

Geri
Üst Alt