VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

@ertewas hocam ilginiz için teşekkür ederiz. Belirttiğiniz linklerdeki kabloları elbette değerlendirmek isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Bu arada sizin araç neydi, profilinizde göremedim, sanırım yeni katıldınız aramıza, hoşgeldiniz. Bir de anladığım vcds ile nicedir haşır neşirsiniz, bu konularda ilgili pek fazla arkadaş yok malum, sizden ricam mevcut kodlamalara bir göz atabilirseniz sevinirim. Listeyi ne kadar genişletirsek kardır [emoji4]

iPhone using Tapatalk

sağolun erkanz hocam. evet forma yeni üye oldum. genelde adaptosyon işleri yapıyoruz vakit oldukça ve problem gördüğüm yerlerde anladığımız kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız. genelde pek forumlara girmem vaktimiz olmuyor ama dikkatimi çekti orhan beyin başlığı. biraz inceledim ve başlarda bizim yaşadığımız benzer sorunlar. ilk ve en büyük hata aliexpresden çakma mal almakla başlıyor. bir kere kullanacağınız ürün kaliteli, avrupa, son sürüm ve güncellenebilen ürün olacak. işin başı o. anlatılanların çoğunu yapamazsınız çakma kablolarla, hele ki kodlama özellik açma bir yere kadar da adaptasyon işi çakma kablolarla hiç olmaz. başta kullandığın kablo sağlam olacak ki yok buraya girmiyor yok bu kodu girdim kod yanlış herhalde tanımıyor diyerek uğraşıp durmayacaksın. halbuki girdiği bölüm normalde var ama çakma kablo görmüyor ki arkadaşlarda yok sanıyor yada yetkisiz alan diye işlem yapamıyor. verdiğimiz kod doğru ama kablo kodu okuyamıyor. hocam yapamıyoruz bizim araçta olmuyor diye dert yanıyorlar. sorun araçta değil halbuki, araçta o özellik var ama kablo yaramaz, işlevsiz kablolarla iş yapmaya çalışıyoruz. bu işlerle ciddi uğraşacaklar bir kere adam gibi ürün kullanacak. verdiğim linkteki ürünü pahalı falan demeyip alacak. sonrası yavaş yavaş öğreniliyor. çalışmayan yada yarı işlevsel çakma kablolarla ne düzgün iş yaparsınız nede doğru düzgün öğrenebilirsiniz işlemleri. öğrenebileceğiniz kablonuzun yapabildiğiyle sınırlı kalır. ikisi de aynı deyip aliexpresi önerdi mi insanlara daha baştan mahkum edersiniz. ful versiyon avrupa kablo bu işlerde olmazsa olmaz. çin çakması nerdeee ful versiyon avrupa kablo nerde. inanın arada dağlar kadar fark var. ikisini de kullanan benim ne dediğimi iyi anlar..
Merhaba @ertewas. Sizin önerdiğiniz kablo:

- Ross-Tech ile bir alakası var mı?

- Arıza teşhis işine de yarıyor mu_

- ebay vb. sitelerde ne diye satılıyor, orada bakmak istesek hangi isimle aratmalıyız (oradan satın almaktan ziyade menşeini anlamak için bakmak istiyorum)

Teşekkürler.

@ertewas Hocam paylaştığınız bilgiler için teşekkürler ancak ben sorularımın cevabını alamadım henüz :), foruma ve hatta sadece bu konuya dikkat ederseniz bizlerin derdi kablodan ziyade birbirimize ne kadar faydamız dokunabilir :)  Malum birimizde bulunan bir kablo onlarca hocamızın işini görüyor.

Yanlış anladıysam düzeltebilirseniz sevinirim. Siz malum forumumuzun adı üzerinde bir Golf tutkunu, Golf sahibi adayı ya da bir Golf sahibi değilsiniz sanırım ve bahsi geçen kodlamaları bedeli karşılığında uygulayor ve/veya kabloyu tedarik ediyorsunuz? Kabloların ne olduğunu ya da olmadığına elbette konuyla ilgili bir çok arkadaşımız aşikar ancak sözünü ettiğiniz kablo dediğiniz kadar düzgün çalışıyorsa memnuniyetle denemek isteriz. Beni bu düşünceye sevk edense aynı deneyimleri ve aynı cümleleri tekrar tekrar belirtmeniz oldu. Kablolar ile ilgili sizin ya da arkadaşlarınızın ilanlarını pazar bölümümüzde paylaşabilirseniz daha uygun olacaktır kanaatimce. Cümlemin başında da belirttiğim gibi yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz ve kusuruma bakmayınız.

Son olarak, siz de, bizler gibi etrafınızdaki ve/veya yakınınızda bulunan diğer hocalarımıza kodlamalar konusunda yardımcı olmaya gönüllü iseniz hangi şehirde olduğunuzu belirtirseniz sizi de memnuniyetle listemize dahil ederiz. 

@MSE @Orhan Hoca Değerli hocalarım @ertewas hocamızın dediklerinden sonra aslında orijinal bir ross-tech alsak fena olmaz diyorum, bir havuz yapsak da uygun bir zamanda alsak ne dersiniz :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ertewas Hocam paylaştığınız bilgiler için teşekkürler ancak ben sorularımın cevabını alamadım henüz :), foruma ve hatta sadece bu konuya dikkat ederseniz bizlerin derdi kablodan ziyade birbirimize ne kadar faydamız dokunabilir :)  Malum birimizde bulunan bir kablo onlarca hocamızın işini görüyor.

Yanlış anladıysam düzeltebilirseniz sevinirim. Siz malum forumumuzun adı üzerinde bir Golf tutkunu, Golf sahibi adayı ya da bir Golf sahibi değilsiniz sanırım ve bahsi geçen kodlamaları bedeli karşılığında uygulayor ve/veya kabloyu tedarik ediyorsunuz? Kabloların ne olduğunu ya da olmadığına elbette konuyla ilgili bir çok arkadaşımız aşikar ancak sözünü ettiğiniz kablo dediğiniz kadar düzgün çalışıyorsa memnuniyetle denemek isteriz. Beni bu düşünceye sevk edense aynı deneyimleri ve aynı cümleleri tekrar tekrar belirtmeniz oldu. Kablolar ile ilgili sizin ya da arkadaşlarınızın ilanlarını pazar bölümümüzde paylaşabilirseniz daha uygun olacaktır kanaatimce. Cümlemin başında da belirttiğim gibi yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz ve kusuruma bakmayınız.

Son olarak, siz de, bizler gibi etrafınızdaki ve/veya yakınınızda bulunan diğer hocalarımıza kodlamalar konusunda yardımcı olmaya gönüllü iseniz hangi şehirde olduğunuzu belirtirseniz sizi de memnuniyetle listemize dahil ederiz. 

@MSE @Orhan Hoca Değerli hocalarım @ertewas hocamızın dediklerinden sonra aslında orijinal bir ross-tech alsak fena olmaz diyorum, bir havuz yapsak da uygun bir zamanda alsak ne dersiniz :)
Değerli Erkan Hocam;

Biraz konu dışı olacak ama;

İmzaya bayıldım..

Zahmet olmazsa Nasıl yapıldığını da paylaşır mısınız Forum Rütbeleriyle aynı konu içerisinde?

Aslında bunu bir konu olarak açmalı: Forum kullanma ipuçları

@silvershadow İmzayı beğenmenize çok sevindim değerli Murat Hocam :)  Adı da çok güzel olur, konuyu açarsanız memnuniyetle ilk fırsatta nasıl hazırladığımı paylaşırım.

Bazı kodlamalara üzgünüz bunu bulamadık! diye uyarı veriyor

Bazı kodlamalara üzgünüz bunu bulamadık! diye uyarı veriyor
Dostum siteyi taşıdıktan sonra ilk mesajdaki linkler bozuldu, şuanda düzenleme yapıyoruz. Vag.com kodlamalar kısmında da her kodlamanın kendi konusu mevcut şimdilik oradan bakabilirsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şu İstanbul'daki 370 liralık kabloyu öneren abi kimdi yarın almayı düşünüyorum gerçekten güncellenebilir kabloysa

Şu İstanbul'daki 370 liralık kabloyu öneren abi kimdi yarın almayı düşünüyorum gerçekten güncellenebilir kabloysa

Hocam 370 TL'ye 7-8 kere kablo alırsınız her çıkan versiyondan. Elinizde kalan eskileri satarsanız bu sayı 15-20'ye kadar çıkar. Bu kadar sürede güncellenebilir olan kablo da zaten bozulur. :D  Ki o kablonun güncellenecek garantisi de yok. Belki de çinden gelen kabloyu kakalıyordur böyle. Biz ne satıcıyız ne de kablodan kar ediyoruz. Kullanıcı tecrübesi aktarıyoruz.

Hocam 370 TL'ye 7-8 kere kablo alırsınız her çıkan versiyondan. Elinizde kalan eskileri satarsanız bu sayı 15-20'ye kadar çıkar. Bu kadar sürede güncellenebilir olan kablo da zaten bozulur. [emoji3] Ki o kablonun güncellenecek garantisi de yok. Belki de çinden gelen kabloyu kakalıyordur böyle. Biz ne satıcıyız ne de kablodan kar ediyoruz. Kullanıcı tecrübesi aktarıyoruz.
İşte o güncelleme garantisini soruyorum kablo hakkında bilgi veren abi'ye gerçekten dediği gibiyse değer abi sürekli beklemektense alırım bir kere kullanırım diyorum yoksa bende dediğinizi yapıyordum 12.12.3 vardı mesela 15.7 aldık geçen gün internet açık diye gümledi şimdi güncel kablo lazım ama bir aydan önce gelmeyecek :)

Uzun zamandır aklımızı kurcalayan, yaptığımız kodlamaların neler olduğunu geriye dönük görebilme imkanını nasıl sağlarız sorusunun cevabını sanırım bulduk değerli hocalarım :) Ancak en baştan çok güvenli bir yol olmadığını belirteyim, detayını mesajımın sonunda belirttim.

Hepinizin bildiği üzere vag kodlaması için en başta yapmamız gereken adaptation map oluşturma konusunu (yani aracımızın fabrikasyon değerlerini kaydedip arşivleme) es geçiyorum.

Ross-tech kurulum klasörünüzün içerisinde yer alan VCDS>Debug>CodingLog.txt dosyasına göz atarsanız, yapmış olduğunuz tüm kodlamaları (long codingler dahil) görebilirsiniz.

Kendi aracımdan örnek: (dün kilit açma/kapama sesinin ayarını yeniden kurz seviyesine çekmiştim)

Address 09:5Q0 937 084 AJ recoded (ADP-(3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn) from kurz  to normal   Wednesday,27,January,2016,19:59:42:53046
Address 09:5Q0 937 084 AJ recoded (ADP-(3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn) from normal  to kurz   Saturday,30,January,2016,18:31:05:53046

ya da sadece belirli bir bölümün kod değişikliklerini görmek istiyorsanız:

Örn: STG 09 Central Elect. BCM değişikliklerini manuel olarak almak için (csv excel) Applications>Controller Channel Map'ten aşağıdaki ekran görüntüsünü referans alabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 1600

Gelelim mesajımın başında neden çok güvenli bir yol olmadığını açıklamama; @MSE Muhammed Hocamızın kulakları çınlasın DV52'nin bu yedekleme ile ilgili yakaladığı bir detay var:

1. Ross-tech yazılımı codinglog.txt isimli log dosyasını biz kodlama komutunu verdiğimiz anda yazıyor, yani kodlamanın başarılı olup olmadığını program onaylamadan yapılmış gibi yazıyor. Bu durumda bazı kodları değiştirdik ancak çalışmadı ve yaptığımız değişiklikleri geri almak için bu dosyaya %100 güvenemeyiz. Aklıma gelen tek çare, henüz sonuçlar taze ve araç başında iken çalışmayan kod komutlarını ilgili log dosyasından silebiliriz.

2. Kendi log dosyama baktığımda aklıma ilk gelen şu oldu. Kodlama ve uzun kodlamalar için iki farklı driver kullanıyoruz malum, haliyle 14 driver varken 12 sürüm driver kurulamayacağına göre sürekli bir uninstall durumumuz var. Hal böyle olunca oluşturulan bu log dosyalarının ömrüde kısa olacaktır. Uzun lafın kısası hocalarım ilk kodlama öncesi adp map almayı ve sürüm driverı değiştirmeden önce başka bir klasörde yedekleyip güncelleyeceğimiz codinglog dosyamız olmasına ve başarısız kod girişimlerini yedeğimize dahil etmemeyi alışkanlık haline getirebilirsek işimiz oldukça kolaylaşacak kanaatindeyim :)

@Ender @yusuf @silvershadow @Orhan Hoca

ÜÇÜNCÜ FREN LAMBASI İLE İLGİLİ KODLAMALAR (1/2)

09 - Central Elect.

16 - Security - 31347

10 - Adaptation 

Ani fren flaşörlerine dahil olması için

(5) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion B 22

Default değer: not active

Yeni değer: Aktive Blinkfunktion hat ein auf 1 gesetztes zugeordnetes Bit in pa_dynamisch_blinken

(8) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion C 22

Yeni değer: Blinken links Dunkelphase

(9) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion D 22

Yeni değer: Blinken rechts Dunkelphase

(11) Leuchte22BR MA57-Dimming Direction CD 22

Default değer: maximize

Yeni değer: minimize

(12) Leuchte22BR MA57-Lichtfunktion E 22

Yeni değer: Brake Lights

(14) Leuchte22BR MA57-Dimmwert EF 22

Default değer: 0

Yeni değer: 100

(16) Dyn.turn signal modes-Warnblinken_Zuendung_EIN

Yeni değer: active

(17) Dyn.turn signal modes-Warnblinken_Zuendung_AUS

Yeni değer: active

@MSE  @Orhan Hoca

Hocam denemek gerek imkan olursa, sonrası konusunda paylaşırız elbette, yarın buna ek olarak araç kilitleme / açmada da yanacak şekilde kodları paylaşacağım kısmetse

iPhone using Tapatalk

Orhan Hoca dedi:
bende bir defa gümlettim kabloyu. ama şu anki 2. kabloyu çok dikkatli kullanıyorum. acemiliği attım yani.
Şimdilik 12.12.3 kablo ile idare ediyorum abi 15.7 alirxpress'ten sipariş verdim muhammed'in kablosu benden önce gelirse gönderecek ama bana bekliyoruz :) Bu arada biliyorsunuzdur belki hatırlamıyorum ama teyp ekranının arka planını karbon yaptık bugün arkadaşın leon'unda sizin highline ekranlardada olacaktır bu kodlama deneyebilirsiniz isterseniz. 5f kısımına girdikten sonra coding'ten byte 17 bit 0 işaretli orjinalde bit 0'daki tiki kaldırıp bit 1'i işaretliyosunuz sonra teybe reset atıyosunuz uzun basıyosunuz yani kapatma tuşuna sonra arka plan karbon :)

Arkadaşlar Selam

Midline Plus'da coming home vcds ile devreye alabilen var mı? Test edip çalıştıran var ise rica etsem kodları gönderebilir misiniz?

Geri
Üst Alt