necokyar86
Üye
Hocam bahsettiğiniz giderler, İstanbul'da oturan için normal. Oturduğum semte ( Batı Ataşehir) 2+1 kiraları 2000 tl den başlıyor , internet fiyatı limitsiz fiber 70 tl'den aşağı değil (oda akk'ye giriyor gene, akksiz isterseniz 100 tl) , elektrik - su - gaz kış aylarında - 400 - 600tl arası , eğer sitede oturuyorsan aidat 350 tl'den başlıyor. Ne yazık ki İstanbul pek ucuz değil.Dediklerinizde haklisiniz
Birde su var buarada araba fiyatlari arasinda cok fazla ucurumlar yok , en azindan yenilerde.
Aslinda ikinci el araba fiyatlari oldukca uygun ama iscilik cok maliyetli oldugu icin sifir almayi daha uygun gordum cunku tamir , bakim konularina hakim degilim.
Ocak ayi sonunda burda uluslararasi otomobil fuari oldu. Oldukca iyi indirimlere araba siparisleri verilebildi.
Ben size indirimli halleriyle fiyatlari yazayim . (donanimlar , motorlar asagi yukari ayni )
citroen C4 21.500 € ( shine )
Kia Cee'd 22.000 € ( full option )
Audi A3 25.700 €
Golf 20.800 € ( ALLSTAR )
Opel Astra 23.800 € ( yeni astra )
Aslinda maas olarak bakarsaniz dogrudur fakat burda giderlerde ayni sekilde cok fazla.
Orn: Bruksel
2 odali ev kirasi 750 € dan baslar
internet : 35 €
elektrik - su -gaz : 90-110 €
saglik sigortasi : 55 €
vs
Yanliz su var faizler cok dusuk. Mesela benim aldigim aracin degeri 20.800 € ve 4 senede bankaya odeyecegim para 21.700 €. O yuzden kimse kolay kolay pesin birsey almaz.
Sormak istedikleriniz varsa gene cevaplarim.