2016 golf sipariş durumları...

@OnurD7 ben verdm hocam haziran basinda siparis numarami da aldim uretim asamasinda gozukuyor suan

Moderatör tarafında düzenlendi:

@FurcHT Hocam merhabalar 2 Mayısta sipariş verdim ama  sipariş kodumu 22 Mayısta aldım. St ile görüştüm biraz önce üretim 30. Hafta(18-24 Temmuz) planlanmış. Teslim tarihi + - 1 Hafta ile 34.Hafta (15-21 Ağustos) aynı döneme denk gelecek gibi bizim araçlar :)  

Merhabalar bende en gec ekim ayına kadar siparis vermis olacağım insallah (Hem parayı toparlamak hemde makyaj muhabbetinin acığa cıkması için gereken sürem).

Bir sorum olacak benim profilimdeki renk hangisi oluyor ben limostone grey(kurşun gri) olarak biliyorum ama doğru mudur?

Siparisim kısmetse soyle olacak;

1.4TSI 125HP DSG Highline // Kursun Gri // Cam Tavan // Madrid Jant // U Led // Acc ve Front Assist // Ergo Active Koltuk // Keyless Go // Yer Tasarrfulu Stepne.

Ancak siz tecrübeli insanlara sormak istiyorum burada okuduklarım doğrultusunda;

- 500TL fark edicekse paralel park asistanı ekletmeli miyim?

- Elde etmek istediğim araç gorüntüsü füme siyah birleşimi mercedes amg lerdeki gibi yani. Bunun için doğru rengi mi secmis olurum yoksa uranüs gri mi seçmem gerekir?

- Ligth assist ekletmem gerekirmi çok kullanıyormusunuz? (lane ve sign assist acılsa bile?)

- Birde yeni olarak apple ile ilgili gelen özelliğin tam ne olduğunu anlamayadım ancak sanırım iphone baglanabilior? Ancak bunun için geri park mı ekletmem gerekicek?

Simdiden yardımlarınız için tesekkür ederim.

Aranızda yeni olan tamamen heyecanlı biriyim o yüzden eksik, yanlıs birsey yazıp bosboğazlık yapıyorsam kusuruma bakmayın.

@umermer Merhabalar, araclarimiz hemen hemen ayni. Tungsten Gri, geri gorus kamerasi ve Dynaudio opsiyonu var bende sizdekinden farkli olarak. Ben Apple CarPlay olayini garantiye almak icin ve kullanisliligindan dolayi da geri gorus kamerasi eklettim, tavsiyemdir.

Merhabalar bende en gec ekim ayına kadar siparis vermis olacağım insallah (Hem parayı toparlamak hemde makyaj muhabbetinin acığa cıkması için gereken sürem).

Bir sorum olacak benim profilimdeki renk hangisi oluyor ben limostone grey(kurşun gri) olarak biliyorum ama doğru mudur?

Siparisim kısmetse soyle olacak;

1.4TSI 125HP DSG Highline // Kursun Gri // Cam Tavan // Madrid Jant // U Led // Acc ve Front Assist // Ergo Active Koltuk // Keyless Go // Yer Tasarrfulu Stepne.

Ancak siz tecrübeli insanlara sormak istiyorum burada okuduklarım doğrultusunda;

- 500TL fark edicekse paralel park asistanı ekletmeli miyim?

- Elde etmek istediğim araç gorüntüsü füme siyah birleşimi mercedes amg lerdeki gibi yani. Bunun için doğru rengi mi secmis olurum yoksa uranüs gri mi seçmem gerekir?

- Ligth assist ekletmem gerekirmi çok kullanıyormusunuz? (lane ve sign assist acılsa bile?)

- Birde yeni olarak apple ile ilgili gelen özelliğin tam ne olduğunu anlamayadım ancak sanırım iphone baglanabilior? Ancak bunun için geri park mı ekletmem gerekicek?

Simdiden yardımlarınız için tesekkür ederim.

Aranızda yeni olan tamamen heyecanlı biriyim o yüzden eksik, yanlıs birsey yazıp bosboğazlık yapıyorsam kusuruma bakmayın.
-Füme siyah karışımına en yakın renk (limestone grey) kurşun gri dir.. Uranüs gri tamamen farklı bir renk tir.

-Dinamik Light Assist kullananlar çok kullanışlı ve memnun olduklarını söylüyorlar.. @Orhan hocam kullanmaktadır kendisi daha detaylı bilgi verecektir size..

-Park Assist eğer park etme de sıkıntınız varsa gerekli olabilir ama genelde bayanlar için icat edilmiş bir özellik aynı şekilde @Orhan hocamızın aracında bulunmaktadır.. 

-Apple CarPlay ve Android auto App-Connnect özellikleri için geri görüş kamerası ekletmeniz gerekiyor ve bu özellikle birlikte yeni nesil teyp gelmekte fakat bu özelliği açtırmak için 1.000 lira bir aktivasyon ücreti ve şifresi veriliyor servisten size o şekilde direk olrak Almanya ile aracı etkilişşime sokup yazılım aktif ediliyor.. Fakat konu burada anlatılacak kadar kısa değil şu konuyu baştan sona bir okuyun anlıcaksınız.. kısaca telefonuzun ekranı direk olarak aracın ekranına yansıtılıyor ve navisgasyon lu teyp almanıza gerek kalmadan yandex yada maps uygulamalarını kullanarak navigasyon sahibi oluyorsunuz + 1-2 özellik daha vs.. Ama şahsi fikrim Geri görüş kamerası zaten çok pahalı bir özellik değil ve yeri geldiğinizde dalgınlığınız sonucu olabilecek ufak çaplı kazalardan sizi koruyor..

-DSG şansıman alıyorsanız mutlaka sürüş profili seçme özelliğini dsg nin ömrünü uzatmasında büyük etkisi olduğundan alın derim mutlaka.. fiyat olarakta zaten zorlamaz sizi.. kısaca dsg şansımanın eco modunu şeçtiğinizde yoğun trafikte ve normal kullanımda kavramayı boşa alarak ısınmasını engelliyor ve bu şekilde ömrünü uzatıyor.. çok faydalı bir özellik

@forzaGilles  Çok çok saygılar sunuyorum :) çok tesekkür ederim acıklamalarınız için. Geri gorüsü ve sürüs profilinide(aynı seyi düsünmüstüm ancak genelde adaftif sasi olmadan çok esprisi olmuyor diyorlardı ancak sizinde yorumunuz düsüncemi doğruluyor.) ekleticem gibi gozüküyor. Durumu toparlayıp en kısa sürede siparisi gececeğim insallah..

@forzaGilles  Çok çok saygılar sunuyorum :) çok tesekkür ederim acıklamalarınız için. Geri gorüsü ve sürüs profilinide(aynı seyi düsünmüstüm ancak genelde adaftif sasi olmadan çok esprisi olmuyor diyorlardı ancak sizinde yorumunuz düsüncemi doğruluyor.) ekleticem gibi gozüküyor. Durumu toparlayıp en kısa sürede siparisi gececeğim insallah..
Sürüş Profili Şeçme özelliği adaptif şasi kontrolü olsun yada olmasın eğer DSG alınacaksa çok önem kazanıyor.., DSG şanzımanın yoğun dur-kalk trafikte ısınmasını engelliyor+Eco modda süzülme haline geciyor, hem motor nefes alıyor, hem DSG dinleniyor ömrü uzuyor hem yakıt ekonomisi hem de araç içi ses azaldığından konforu artıyor.. fiyatı vergiler dahil: 394 TL.

Kıymetli @silvershadow Murat hocamın sürüş profili hakkındaki yazısını sizinle paylaşmak isterim;

Sürüş profili seçme;

Sürüş profili seçici (Driving profile selector) bizdeki opsiyonel donanım listesindeki adıyla "Sürüş Profil Seçme Özelliği" kendi başına Comfort, Normal, Eco, Sport  ve  ayrıca ayarlarını sizin yapmanıza izin verdiği "Individual" denen kişiselleştirilmiş bir ayar moduna da sahiptir. İlk jenerasyonda üç olan sürüş modları sonrakilerde geliştirilmiştir.

Sürüş modundan hangisini seçimi kısayol tuşu olan vites konsolunun yanındaki tuşa basarak medya ekranında çıkan ayar ekranından veya sürüş yardımcıları menüsünden yapılır.

Yapılan bu ayarlarla:

1. Direksiyon: Direksiyon tepkilerini hızlandırıp yavaşlatabileceğiniz spor veya normal mod seçilerek kontrol edilebilir.

2. Motor: Motor tepkilerini hızlandırıp yavaşlatabileceğiniz spor veya normal mod seçilerek kontrol edilebilir.

3. Farlar: Bi-Xenon farlara sahipseniz Farların virajlarda hareketlerinin hızını kontrol edebileceğiniz anlamına gelir.

Gelelim sürüş Profili seçimine...

Araç DSG olacaksa Sürüş Profili Seçimi opsiyonu olmazsa olmazlardandır.

Çünkü aksi takdirde DSG kendisini meyilli yolda ve süzülme esnasında boşa almıyor. 

Sürüş Profili Seçiminde Eco modda süzülme haline geciyor, hem motor nefes alıyor, hem DSG dinleniyor ömrü uzuyor hem yakıt ekonomisi hem de araç içi ses azaldığından konforu artıyor.

manuel araçlarda ise olmazsa olmaz bir özellik değildir. DSG olmayınca yetişkinler için teknolojik oyuncaklardan biridir o kadar.

Eco modun devreye girme koşulları var...

Boşa alma; hafif meyilli yolda, yokuş aşağı ve 120km hız sınırına kadar görev yapar ve frene dokunur dokunmaz vitese alıp kompressör yaparak güvenlikten de  ödün vermez.

Ayrıca eco modu ayağınızı gazdan cektıgınız an araç kendını boşa alıp ekranda da bunu belırtıyor. yakıt tuketımıne etkısı hıssedılır düzeyde ve olumlu yönde

Fakat sürüş profili gaz, vites kutusu ve direksiyon hassasiyetini ayarlaması bakımından alınası bir opsiyon.

özellikle spor modda gaz tepkimesi oldukça canlanır ve motorun sesini duymaya başlarsınız. Hatta R veya GTI'da araç içi motor sesi simülasyonunun şiddetinni dahi ayarlamak mümkün.

IMG_0116.jpg

@umermer uranüs gri almayın o donanıma :) bazen güzel renk olabiliyor ama bir daha almam. Tek avantajı 1.100 lira ucuz olacak olması ;)

20160522_154300.jpg

@yusuf Peki bu karbon çelik grisi hangisi oluyor gti la gelen ve simdi allstarda gorünüyor. Benim iyice kafam karıstı zaten renk korüyüm biraz :)

@yusuf Peki bu karbon çelik grisi hangisi oluyor gti la gelen ve simdi allstarda gorünüyor. Benim iyice kafam karıstı zaten renk korüyüm biraz :)
O uranüs grinin metaligi gibi düşünülebilir. Uranüs de aslında gti şekline bürünse kırmızı hatlar ile yakışıklı olabilir.

Golf 1.2 TSI DSG Comfortline Sürüş Konfor ve Işık Paket 

16.6.2016 13:00 de NEPTUNE DYNAMIS le geldi, bu gemide olup siparişini teslim alan var mı.

1.JPG

OnurD7 dedi:
Bugün sipariş vereli 19 gün oldu VW Diyalog'u aradım neden sipariş hala onaylanmadı diye, üretici firmanın bir kotası var ona göre gelen siparişleri onaylayıp üretim planına alıyor gibi şeyler söylendi. Halbuki benzer donanımda benden sonra sipariş verip de 1 hafta içinde siparişi onaylananlar oldu. Bayiden kaynaklı bir sorun mu acaba diye düşünmeye başladım. 
Hocam başka bayilerde istediğiniz araç ya da ona yakın araç var mı bakın. Daha sipariş onaylanmamış. 3 ayı geçer sizin aracınızın gelmesi.

@OnurD7

Valla peynir ekmek gibi gidiyor bu golf. Araç bulunması çok zor oluyor. Beklemek sizin için sorun değilse tabiki sonundaki o zafer için beklenir :)

@OnurD7 25 nisanda siparişi verdiğim aracın mayıs 17 si gibi üretim kodu çıktı hocam 1-2 hafta içinde çıkanlar çok şanslı  :)   23-24 günde çıktı benim düşünün hocam üstüne 20-25 temmuzda aracın teslim tarihini söyledikleri halde inanmıyorum agustos ortasından aşağı gelmez araç :)  

Geri
Üst Alt