Turhan
Üye
- İsim
- Turhan Atasoy
- Araç
- Golf 1.4 TSI-BMT 125 Highline 2015
Araba sizin,para sizin vakit sizin,herşey sizin.Siz istediğiniz yağı koymakta özgürsünüz tabi,kaldıki üreticide onu öneriyor zaten,ben fikrimi belirtiyorum sadece.Peki ilk paragrafınızda yazdığınız durumu deneyimlediniz mi ? Ölçümleriniz neye göre ? Servisin beni düşündüğünü çok zannetmiyorum. Elindeki yağı koyduğu aşikar. Ayrıca 5w30 koyulmuş araç neden 10 bin km sonra 0.6 lt eksiltiyor ? 0w20 koyanların hiçbirinde bu problem yok. Bu da bir soru işareti. Çok performanslı kullanacak olursam 5w30 toptec'e geçiş yapabilirim ancak şuan için 0w20 ile bir bakım periodunda eksiltme durumunu gözetlemek istiyorum. Şayet ki bir eksiltme olmaz ise 0w20 den devam ederim. Eksiltme devam ederse 5w30'a geçiş yaparım. Madem eksiltiyor bari performanslı şürüşlerde sorun yaşamayalım mantığını düşünürüm. 0.7 litreyi bir sonraki bakıma saklama nedenim 6 ayda bir bakım yapmamdan kaynaklı. 6 ay uygun sıcaklıkta bekleyen yağa hiçbir şey olmaz ki Liqui Moly' den bahsediyoruz, kendi web sitesinden değişim periodlarının ne kadar uzun olduğunu görebilirsiniz.
Liqoi Moly Long Life 2 sene yağ değişim aralığı vaad ediyorki,bende öyle yapıyorum zaten!Buradan yola çıkarak koyacağınız yağı Liqoi Moli'nin vaad ettiği süre kadar kullanacağınızı zannderek 0.7 litreyi kullanmanızı önermedim,6 ay sonra tabiki o yağa birşey olmaz,benim bunu bimediğimimi zannediyorsunuz