Golf 8 1.0 impression'dan Golf 8.5 1.5 impression'a geçiş

Bu arada motor çalışma sesi daha gürültülü geldi bana özellikle 3bin devir ve sonrasında. Sanki 1.0 daha sessiz çalışıyordu bu devir bantlarında. 2000 civarı giderken bile vites değiştirme ihtiyacı hissediyorum.

Henüz kitapçığı okuyamadım ama 1.5 motor daha sıcak çalışıyor sanırım. 4.6 yakıt tüketimli 40dklık yolculukta ortalama hız 70-80kmde yağ sıcaklığı 98 dereceyi buldu. Dışarı sıcaklığı 26 derece. İstanbul e-5 trafiksiz gece yolculuğu. Bu sıcaklıkları 1.0da hiç görmedim max 96ydı o da performanslı kullanım sonrasıydı.

Son düzenleme:

Hayırlı olsun öncelikle bende aldım impression ancak bir sorun var araç ile otoparkta ilk kalkışta düzde hiç ses yok ancak 10-20 km hız ile sağa veya sola dönerken bir uğultu gelmekte 3 kat yukarı çıkıyorum araç ısınıca gelmiyor böyle birşey aracınızda farkettinizmi
Buna birazdan dikkat edip yazacagim

Hayırlı olsun öncelikle bende aldım impression ancak bir sorun var araç ile otoparkta ilk kalkışta düzde hiç ses yok ancak 10-20 km hız ile sağa veya sola dönerken bir uğultu gelmekte 3 kat yukarı çıkıyorum araç ısınıca gelmiyor böyle birşey aracınızda farkettinizmi
Evet bende de mevcut o ses, çok gelmiyor ama neden ki

Evet bende de mevcut o ses, çok gelmiyor ama neden ki
Şimdi şöyle söyliyim sizlerden de teyit almak için aslında bekledim yurt dışı forumlarını araştırdım şanzımanı rotasyonuyla alakalııymış 1000 502.000 km sonra geçeceği söylendi herhangi bir problem değilmiş bu yani keyifli süreceğiz aracı yapacak hiçbir şey yok
Ses o kadar ince geliyor ki rahatsız ediyor mu etmiyor mu arasında kalıyorum açıkçası ama ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece bende mi var diye düşündüm bayiden çıktım herhangi bir sorun yoktu ancak 40 km’ye gelince bu ses başladı

Şimdi şöyle söyliyim sizlerden de teyit almak için aslında bekledim yurt dışı forumlarını araştırdım şanzımanı rotasyonuyla alakalııymış 1000 502.000 km sonra geçeceği söylendi herhangi bir problem değilmiş bu yani keyifli süreceğiz aracı yapacak hiçbir şey yok
Ses o kadar ince geliyor ki rahatsız ediyor mu etmiyor mu arasında kalıyorum açıkçası ama ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece bende mi var diye düşündüm bayiden çıktım herhangi bir sorun yoktu ancak 40 km’ye gelince bu ses başladı
1000-1500 km yanlış yazdım

Gaza basınca başka bir ses yükseliyor çekince yavaş yavaş azalma şeklinde mi?

Bu arada motor çalışma sesi daha gürültülü geldi bana özellikle 3bin devir ve sonrasında. Sanki 1.0 daha sessiz çalışıyordu bu devir bantlarında. 2000 civarı giderken bile vites değiştirme ihtiyacı hissediyorum.

Henüz kitapçığı okuyamadım ama 1.5 motor daha sıcak çalışıyor sanırım. 4.6 yakıt tüketimli 40dklık yolculukta ortalama hız 70-80kmde yağ sıcaklığı 98 dereceyi buldu. Dışarı sıcaklığı 26 derece. İstanbul e-5 trafiksiz gece yolculuğu. Bu sıcaklıkları 1.0da hiç görmedim max 96ydı o da performanslı kullanım sonrasıydı.
Hayırlı olsun sizin de aracınız.

Araç ilk çalıştırınca yüksek rolanti süresi ne kadar sürüyordu? 1buçuk dk lere yakın sürüyor mu ? Bir de yüksek devir süresi bitişi motor ısısı ideal ısıya yaklaşmış oluyor mu?

Hayırlı olsun sizin de aracınız.

Araç ilk çalıştırınca yüksek rolanti süresi ne kadar sürüyordu? 1buçuk dk lere yakın sürüyor mu ? Bir de yüksek devir süresi bitişi motor ısısı ideal ısıya yaklaşmış oluyor mu?
Teşekkürler hocam. Yüksek rolanti süresi bugün dikkat ettim bir dakikaya yakın sürdü gibi geldi. 1.0'da daha kısaydı. Henüz 100km'de araç onunla alakalı da olabilir bu süre uzunluğu.
Motor ısısı ilk sürüş için ideal oluyor ondan sonra. Ama yağ sıcaklığı 60-70leri görene kadar yüksek devir yapmıyorum ben.

Teşekkürler hocam. Yüksek rolanti süresi bugün dikkat ettim bir dakikaya yakın sürdü gibi geldi. 1.0'da daha kısaydı. Henüz 100km'de araç onunla alakalı da olabilir bu süre uzunluğu.
Motor ısısı ilk sürüş için ideal oluyor ondan sonra. Ama yağ sıcaklığı 60-70leri görene kadar yüksek devir yapmıyorum ben.
Evet yağ sıcaklığı 75-80 dereceleri bekleyip gazlama yapmak en mantıklısı.

Evo2 motorlar da yüksek rolanti uzun sürüyor kanısına vardım.

Herkese selam.
Geçtiğimiz hafta 8 ile vedalaşıp, bugün 8.5 ile buluştuk.
Kılavuz olması açısından ilk göze çarpan farkları yazmak istedim.
1- O 3 silindirin titreme ve öne atılma olayı net şekilde yok. Daha stabil, sarsıntısız.
2- 1.5 oldukça kullanışlı. Act özelliği ile silindir kapatması, uzun yolda tasarruf sağlayacağa benziyor. Ara hızlanmaları da bir tık daha iyi.
3- Trim tarafı aynı diyebilirim. En çok sorun olan dikiz aynası bu sensörlü modelde cama mıhlanmış yapıda. Ses çıkarması imkansız.
4- Ses sistemi 8 de yüksek seslerde bassı kısıyordu. Bunda gayet güzel zorlayabiliyor.
5- Tablet ekran çok güzel olmuş. O eksikti, kontrastı ve netliği çok iyi şekilde yapmışlar. Fakat bu sefer kadrandaki ekrandan piksel çalmışlar gibi geldi. 8 in kadran daha netti.
6- 50. Yila ozel termos hediye ettiler :)

Aracı 1250 liraya aldım. 8'i de 1070 e vermiştim. Aradaki donanım farklarını göz önüne alıp 1.5 olduğunu düşündüğümüzde aradaki farkla.hem model hem de km sıfırlanmış oldu. Bence piyasada bu paraya alınacak f/p aracı olmuş.
Yine aklıma geldikçe eklerim.
İyi akşamlar,syg.
Merhaba hayırlı olsun.bende 8 var. Aracınız kaç km ve modeldeydi.ve merak ettiğim 8 deki öne atılma olayı yok demişsiniz.öne atılma ya anlayamadım 8 için

Merhaba hayırlı olsun.bende 8 var. Aracınız kaç km ve modeldeydi.ve merak ettiğim 8 deki öne atılma olayı yok demişsiniz.öne atılma ya anlayamadım 8 için
Merhaba, 17bin kmde sattim. 23 model hatasiz. 3 silindir olmasindan kaynakli hem titreme hem de kendi az biraz gaz verip kalkista silkeleme yapiyordu. Cogu kullanici muzdatipti. 4 silindirde oyle dertler yok.

Aracımı farklı bir sebepten ötürü ilana koymuştum. Sizin başlığı görünce benim de kafama yattı bu değişim. Bugün itibariyle ben de 8 den 8.5'a geçiş yaptım.

Sizin yazdığınız notlara ek olarak, 8.5ta müziği tek tuşla sessize alma düğmesini direksiyondan kaldırmışlar. Onu hiç sevmedim.
Ses sisteminde bariz fark hissettim ben özellikle baslarda.
Merhaba 8 var bendede 2023 .sizin için 8 in olumsuz yönü nedir

Merhaba 8 var bendede 2023 .sizin için 8 in olumsuz yönü nedir
Hocam ben genel olarak çok memnundum eski aracımdan. Makyajlı kasanın güvenlik donanımları ve yeni ekranıyla gelen kablosuz android auto özelliği beni en cezbeden özellikler oldu. Olumsuz yön olarak ön arka park sensörünü dışarıdan taktırdım donanıma dahil olmadığı için. O çok yavaş tepki veriyordu. Yenisinde o sorun çözülmüş gayet akıcı anlık gösteriyor mesafeyi

Geri
Üst Alt