Güncel Bakım Masrafları

1,15 lt. diye geçer ama bunda motor yağı gibi kesin bir değer yoktur., triger değişimini TSI 'da 180 bin yapmışladı ama hangi araçları kapsiyor emin değilim., bunda sanırım belirli model yılı ve belirli şasi no sonrası bir değişiklik oldu., triger için en net bilgiyi servisten öğrenebilirsiniz (şasi no ile sorgulatın).,

Fren hidroliğini kendiniz alıp dışarda değiştirmeyle uğraşmanıza hiç gerek yok., hidroliği kendiniz alıp dışarda değiştirmeye harcayacağınız işçilik masrafı ile bunu serviste yaptırmaya kalktığınızda serviste hemen hemen aynı rakama geliyor., Hatta aracınızın 6 yaşında olduğunu düşünürsek serviste %25 zubizu ile dışarda yaptırmaktan çok daha uyguna gelecektir..

Zubizu kampanyası ile %25 yedek parçada indirim + %25 işçilik indirimi ödeyeceğiniz rakam toplamda 200 tl. gibi bir rakama denk gelir (geçmiş sayfalarda 1 ay önce yaptıran arkadaşların faturasına göre hesapladım)

Buji değişimi, fren hidroliği değişimi gibi işlemler serviste dışardan daha uyguna veya aynı rakama geliyor.,

***Seneye aracınız 7 yaşında olacağını hesaba kattığımızda zubizu indirim hakkınız %30 olucak., triger değişimi, devirdaim pompası değişimi gibi ağır bakım işlemleri servis ile dışarsı arasında çok fiyat farkı kalmayacak., ve serviste değişen parçalar 2 yıl garantili ve orjinal yedek parça
Önceki sayfalarda 153TL fren hidroliği değişimi, 74 TL de fren hidroliği(malzeme ücreti) olarak listelenmiş. Toplamda 227TL yapıyor. Bu tutara %18 de KDV ekliyorduk sanırım(267TL ediyor). Bu tutardan sonrasında zubizu indirimi yansıyor. Doğru muyum acaba :)   Araç 2015 temmuz çıkışlı. haliyle bu ay içinde 6. yılını(72ay) doldurmuş oluyor. %25 lik dilimdeyim yani seneye kadar diye düşünüyoryum. Seneye de 84. ayı geçince %30 olacak diye anladım

@ogzogz Tamam Oğuz hocam

Ancak 7 yaşındaki aracın Zubizu indirimi %25

Kesin bilgi diyorum ali hocam hala itiraz ediyor.

Aracım 4.üncü yaşını doldurduktan 1-2 hafta sonra bakım yaptırdım ve aldığım indirim oranı %25 oldu hocam
4. yaşını doldurduktan sonra diyorsunuz 

yani aracınız 5 yaşındaymış o gün.

%30 için de 7 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Yaş doldurduğun değil içinde olduğun dur.

@Terms sizin için tekrar faturayı kontrol ettim., dediğim gibi indirim %25 yapılmış

4. yaşını doldurduktan sonra diyorsunuz 

yani aracınız 5 yaşındaymış o gün.

%30 için de 7 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Yaş doldurduğun değil içinde olduğun dur.
Aynı şeyleri söylüyorum., 7 yaş üstü demek., araç 7 yaşını doldurdu., akşam doğum günü pastası kesildi parti yapıldı., ertesi gün kalktığımızda araç 7 yaş +1günlük oluyor dolayısıyla indirim %30

Benim 4 yaş üstü olayında da durum aynı

Biz bunu çözmüştük :)  

Mtv de araç yola çıkınca 1 yaşında oluyordu. Ancak servise göre 1 sene dolunca  1 yaşında oluyor. Örneğin 9 temmuz 2014 çıkışlı bir araç 6 yaşında , 8 temmuz 2014 çıkışlı bir araç 7 yaşında oluyor..
Bugün için düşünürsek,

8 temmuz 2014 çıkışlı araç %30(+1 gün daha var mı? :)  kafam karıştı)

ya da garanti olarak 7 temmuz 2014 kesin %30 (y)

9 temmuz 2014 çıkışlı araç %25 indirim uygulanıyor olmalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı şeyleri söylüyorum., 7 yaş üstü demek., araç 7 yaşını doldurdu., akşam doğum günü pastası kesildi parti yapıldı., ertesi gün kalktığımızda araç 7 yaş +1günlük oluyor dolayısıyla indirim %30

Benim 4 yaş üstü olayında da durum aynı
Ali hocam içinde olduğun yaş söylenir.

7 yaşını doldurup 8 den 1 gün aldıysan artık 8 yaşındasındır. 7 değil.

7 yaş üstü demekte 7 doldurmuş olmak demek 7 yaşında demek değil.

Bugün için düşünürsek,

8 temmuz 2014 çıkışlı araç %30(+1 gün daha var mı? :)  kafam karıştı)

ya da garanti olarak 7 temmuz 2014 kesin %30 (y)

9 temmuz 2014 çıkışlı araç %25 indirim uygulanıyor olmalı.
Tamam işte 

9 temmuz 2014 çıkışlı 7 yaşında ve %25

8 Temmuz 2014 çıkışlı bugün 7 'yi doldurup 8 e girecek %25

7 Temmuz 2014 çıkışlı 8 yaşında %30

@forzaGilles Aracınız ilk tescil tarihi nedir Ali hocam.
Hocam bakın bu yaş mevzusunda bizim insanımız hep olayı yanlış anlar çcukluğumdan beri ben buna itiraz etmişimdir.,

Bugün çocuğun doğum günü yok efendim neymiş 8 yaşından gün almaya başlamış bıdı bıdı bunu annelerimiz bebekken yaptıkları muhabbet bebeğim 9 ay 10 günlük vs.. insanım hep aklını karıştıran şeyler bunlar., çocuk 9 aylık ise 9 aylıktır., bir ay sonra 10 aylık olur., Dünyanın dönüşünü hesaplar gibi hassas kritik şeyler hesaplamıyoruz.,

Ben mayıs ayında 40 yaşına bastım., şuan Temmuz ayındayız şimdi benim yaşımı sorduklarında ben 40 yaş 2 ay 3 günlüğüm diyor muyum hayır demiyorum., 41 yaşındayım diyor muyum hayır demiyorum.,

Şuan ben iş görüşmesine gitsem ve benim yaşımı sorsalar ve ben de 41 yaşındayım desem bana gülerler.. 18 yaşına yeni basmış çocuğun kız arkadaşına yaşını büyük göstermek için 19 yaşındayım demesi gibi bişey olur..

Ekli dosyayı görüntüle 48843

Zubizu VW Binek Araç Servis Kampanyası Koşulları.
Açıkçası burada stratejik olarak yanılgılara düşürücü bir kampanya açıklaması var.

3 ve 4 yaşındaki  (y)

4 yaş üstü yerine "5, 6 ve 7 yaşındaki" (y) olmalı

7 yaş üstü yerine "8 yaş ve üstü" (y)  olmalı.

Bu şekilde olsa daha net olur.

Ali hocam içinde olduğun yaş söylenir.

7 yaşını doldurup 8 den 1 gün aldıysan artık 8 yaşındasındır. 7 değil.

7 yaş üstü demekte 7 doldurmuş olmak demek 7 yaşında demek değil.
Madem sizin dediğiniz gibi..,

O zaman neden Doğuş Otomotiv 'in yayınladığı "resmi bildiride" neden 8 rakamı geçen hiç bir ibare yok., resmi yazınının hiç bir kelimesinde 8 (sekiz) rakamı geçmemektedir...

Özetle araç 7. yaş gününde doğum günü partisini yapılır., hatta +1 gün bilee beklemenize gerek kalmadan sabah saat 7:30 'da servise gidin o gün o an o saniye de indirim oranı %30 yapıyorlar.

Açıkçası burada stratejik olarak yanılgılara düşürücü bir kampanya açıklaması var.

3 ve 4 yaşındaki  (y)

Yanlışlık yok hocam., resmi evraklar bu şekilde kaleme alınır.

Madem sizin dediğiniz gibi..,

O zaman neden Doğuş Otomotiv 'in yayınladığı "resmi bildiride" neden 8 rakamı geçen hiç bir ibare yok., resmi yazınının hiç bir kelimesinde 8 (sekiz) rakamı geçmemektedir...

Özetle araç 7. yaş gününde doğum günü partisini yapılır., hatta +1 gün bilee beklemenize gerek kalmadan sabah saat 7:30 'da servise gidin o gün o an o saniye de indirim oranı %30 yapıyorlar.
Amaç zaten yanılgılara düşürmek. Üstü gibi kelimeler var. Siz bugün araç aldınız, km yapmadınız, aynı kampanya koşullarında 3 sene sonra bakıma gideceksiniz yıldan, dikkat etmeyip 1 , 2 gün yada 1 hafta önce gideyim diyeceksiniz , bakımı geçirmeyeyim iyi niyeti etkiler vs. diye düşüneceksiniz ve indirimden faydalanamayacaksınız ya da az indirimden faydalanacaksınız. 

1 güne takılmayın  durumun özeti ancak maalesef 1 gün ile indirimi alamayanlar oluyor.

3 ve 4 yaşındaki  (y)

Yanlışlık yok hocam., resmi evraklar bu şekilde kaleme alınır.
Ben yanlış olduğu için yazmadım. Açıklayıcı olması adına yazdım. Her iki ifade de aynı anlamda ancak amaç da zaten çelişkiye düşürmek. 

Merhaba, 

Bugün 2017 golf 1.4tsi aracımın bakımını yaptırdım (km:26.800)

Bujiler için 60bin km dolmadigindan ötürü değişim olmadı. 

1367tl bakım ücreti denildi, zubizu dahil. 

Ancak yangın tüpünün tarihi geçmiş onu da yeniledim. 

Aracı P konumunda terk edin hatasını belirttim, iyi niyet garantisi olduğu için uygun fiyata yaptilar(normalde 993tl dedi) 

Antalya başaran oto

Screenshot_2021-07-08-19-07-29-122_com.miui.gallery.jpg

Geri
Üst Alt