Güncel Bakım Masrafları

image.png
Bu tabloya Özel Ekstra not;
Diesel araçlar için olan baremlerde güncel fatura paylaşımı olmadığından ufak farklılıklar olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@Terms @forzaGilles Ali hocamın dediği gibi bizim ailede de yaş muhabbetleri gün-ay farklarıyla hep tartışma konusu olmuştur. Bu mevzuların canlı örneği olarak karşınızdayım. :)  Önceki sayfalarda ve başka bir konuda da anlatmıştım.

Aracımın ilk tescil tarihi 14.07.2017. Geçen sene bakıma götüreceğim zaman bir iki ufak arızayı (mikroşalter vs.) ilk 3 yıllık garanti kapsamına dahil ettireceğimi düşünerek 4. yaşına girmeden, 03.07.2020’de teslim etmiştim. Bu seneki bakımı için servisi aradığımda 15.07.2021’de gelirsem 5 yaş indiriminden faydalanacağımı söylediler.

Aslında herkes aynı şeyleri söylüyor ama tabirler birbirimizi yanlış anlamamıza sebep oluyor sadece. :)  

Ekli dosyayı görüntüle 48847

Bu tabloya Özel Ekstra not;
Diesel araçlar için olan baremlerde güncel fatura paylaşımı olmadığından ufak farklılıklar olabilir.
Bu tablo 3-5 günde bu hale gelmedi.

Yeterince açık ve özetleyeci bir tablo ortaya çıktı.

@Terms elinize emeğinize sağlık Ahmet Hocam.   

Günlük tablo gibi sürekli eklenmeli ki az çok servisten hizmet alanlar indirimden faydalanabilmeli..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@yunusaktas91 Ben yaşı anlatamadığıma karar verdim o nedenle artık yaşla ilgili birşey yazmayacağım.

@ogzogz Güncel faturalar paylaşıldıkça güncellemeye gayret ediyorum Oğuz hocam.

Teşekkür ederim.

Aracım 2015 çıkışlı iskonto oranım %25 

Fakat araç 2014 model ne hikmetse 2015 ocak 17 de trafiğe tescil edilmis 

2022 ocak 18 de sabah gelin %30 u kapın dediler...

Yaşı bilmem sistem de böyle yazıliymis... 

7 yaş üzeri yani 8. Yaş dediler babana 

Acil olmayan beni rahatsız eden volant için ocak 18 ı bekliyorum baskı balata sanzuman kulagi volant  işçinin 14 bin dendi bekleyin acelesi yok 7 yaşı doldursun %30 indirimle yaptırın dendi...

Belki yas konusuna yardımcı olur servisle aramda geçen konuşma...

Aracım 2015 çıkışlı iskonto oranım %25 

Fakat araç 2014 model ne hikmetse 2015 ocak 17 de trafiğe tescil edilmis 

2022 ocak 18 de sabah gelin %30 u kapın dediler...

Yaşı bilmem sistem de böyle yazıliymis... 

7 yaş üzeri yani 8. Yaş dediler babana 

Acil olmayan beni rahatsız eden volant için ocak 18 ı bekliyorum baskı balata sanzuman kulagi volant  işçinin 14 bin dendi bekleyin acelesi yok 7 yaşı doldursun %30 indirimle yaptırın dendi...

Belki yas konusuna yardımcı olur servisle aramda geçen konuşma...
@Mmt0634 Senaryo tam da anlattığınız gibi işliyor. 

Sistem ve kampanya koşulları bu sonucu ortaya çıkarıyor.

Bunu Mtv vergilendirme durumunda da yaşadık.

Evet devlet ilk tescil tarihini 1 yaş sayıyor MTV için. İçinde olduğumuz yılı da 1 yaş dolayısı ile aşağıdaki otomobil yaşlarına göre MTV ödeniyor.

MTV İçin Yaş Hesabı
2021 Model 1 Yaşında
2020 Model 2 Yaşında
2019 Model 3 Yaşında
2018 Model 4 Yaşında
2017 Model 5 Yaşında
2016 Model 6 Yaşında
2015 Model 7 Yaşında
2014 Model 8 Yaşında
2013 Model 9 Yaşında
2012 Model 10 Yaşında
2011 Model 11 Yaşında
2010 Model 12 Yaşında
2009 Model 13 Yaşında
2008 Model 14 Yaşında
2007 Model 15 Yaşında
2006 Model 16 Yaşında Kabul Ediyor maliye
Yukarıda @TermsAhmet hocam sağolsun açık bir şekilde yazmıştı.

Hatta altına da bu yorumu eklemişim..

Hesap tam da bu şekilde. Sonuçta araç bebek gibi emeklemiyor ve yola teker koyunca 1 yaşında oluyor.  :)  

Servisler şu zubizuyu da böyle hesaplasalar ne iyi olurdu :)  
Yani işin aslı kampanya koşullarındaki ifadenin nasıl yorumlandığı. Yorumlama da kişiye göre değişir ancak sonuçta hangi indirimin hangi tarihte hangi araca uygulanacağını da daha önceki tecrübeler ile sonuçlara bakılarak herkes kendi aracına göre fikir sahibi olabilir..

@Savatage hocam bende şu bilgiyi ekleyeyim Mekato firmasından almıştım bende onlar bana PZKER7B8EGS kodlu ürünü göndermişti 1.2 TSI manuel aracım için

Başka bir satıcı açıklama kısmına bu bilgiyi eklemiş;
NGK 94968 (PZKER7A8EGS) ve NGK 93231 (PZKER7B8EGS) AYNI BUJİDİR

@forzaGilles Hocam yetkili servislerin 5w30 yerine 0w30 yağ kullanmasını nasıl yorumluyorsunuz? Eve gelince farkettim, benim bildiğim bizim araçlara hep 5w30 konuluyor. Ayrıca başlıktaki paylaşılan fotolara bakınca yetkili servislerin de yağ konusunda standartları olmadığı anlaşılıyor. Kimine 5w30 kimine 0w30 koyulmuş. Hangi yağdan stok yaptılarsa onu kullanıyorlar gibi geldi bana, ama bu işin bi standardı olmalı diye düşünüyorum. 

Geri
Üst Alt