Uzun bir yazı ve video paylaşıyordum ama sanırımsayfayı kapattım ne yaptım nasıl yaptım anlamadım [emoji20]Bir arkadaşı aradım hata yok dedi. El freni (kırmızı p) aktif olur araci çalıştırınca ve bu el freni sana kalkış desteği saglar gaza basarken otomatik devre dışı olur dedi. Bu bilgi doğru mu
/monthly_2016_09/20160903_215149.thumb.jpg.d5e0573e87db0f0d7cc46da512834f5e.jpg
Kırmızı el freni (P) işareti el freni çekili anlamına gelir. Yeşil el freni (P) işareti ise arabayı Auto Hold'un tuttuğu anlamına gelir. Eğer el freninin arkasındaki Auto Hold düğmesinin ışığı yanıyorsa vitesi D/S konumuna alıp gaza bastığınızda sistem el frenini kendisi bırakır. Aynı şekilde aracı durdurup şunlardan birini yaparsanız (kontağı kapatma, emniyet kemerini çıkarma, sürücü kapısını açma) araç el frenini otomatik olarak çekecektir. 2013-2014 model Golf'lerde Auto Hold sistemi emniyet kemeri takılmadan aktif olmamaktadır. 2015-2016 modellerde ise emniyet kemeriniz takılı olmasa dahi Auto Hold çalışabilmektedir.
Ayrıca çok dik yokuşlarda Auto Hold arabayı tek başına tutamayacak gibi olursa el frenini de kullanarak size kalkış desteği sağlar. Bu çok nadir olur, biraz ses duyabilirsiniz ama korkmayın normal bişeydir.
Sent from my iPhone using Tapatalk